De 5 D's van ondernemen
Share/Save/Bookmark
De 5 D's van ondernemen

Categorie: De 5 D's

Denken, Durven, Doen en Doorzetten, dat is volgens Hans Crijns van de Gent-Leuven Vlerick School of Management het credo van elke ondernemer. Maar volgens Vlajo, die onder meer de Small Business Projects, de Mini-Ondernemingen, de Oefenfirma’s, Start Academie, de JIEHA, BLIK en de Droomfabriek organiseren, mag er gerust de 5de D van Dromen aan worden toegevoegd. 


… En wat gedacht van onderstaand lijstje van naïeve dromers?

  • Akio Morita, oprichter van Sony Corporation, kende in zijn beginjaren weinig succes met zijn eerste product, de rijstkoker. Zij verkochten er dat eerste jaar maar 100 van.
  • Bill Gates was in de jaren '70 een drop-out van de prestigieuze Harvard University en startte zijn software-imperium in een garage. In zijn beginjaren moest hij vele tegenslagen doorstaan.
  • Steve Jobs werd door het bestuur van Apple, een bedrijf dat hij zelf heeft opgericht, ontslagen. Dat ervoer hij als een publieke afgang, maar hij bleef doorgaan en richtte Pixar op. Pixar werd overgenomen door Apple en toe hij weer CEO was, heeft hij met vernieuwing Apple weer op de kaart gezet.
  • Walter Disney zijn eerste bedrijf dat cartoons produceerde, ging failliet omdat hij te weinig creativiteit had. Toch heeft hij nadien met zijn creativiteit en visie een entertainment- imperium weten op te bouwen.
  • John Grisham zijn eerste verhaal werd afgewezen door 16 vertegenwoordigers en 12 uitgeverijen.
  • Soichiro Honda werd tijdens een sollicitatiegesprek als ingenieur afgewezen door Toyota Motor Corporation. Hij bleef werkloos totdat zijn buren zijn thuisgemaakte scooters kochten. Honda is nu een van de meest winstgevende concerns in de wereld.

Meer artikels: (nog 0 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%