Drupal
Share/Save/Bookmark
Drupal

Categorie: Testimonials

Drupal is uitgegroeid tot één van de belangrijkste programma’s ter wereld om websites te bouwen. Het is het geesteskind van Vlaming Dries Buytaert. In 2001  stelde hij het vrij op het internet beschikbaar, nog geen tien jaar later bouwden al 500.000 organisaties hun websites ermee. Van de Duitse Playboy tot het Witte Huis, maar ook Le Figaro, de Wereldbank en de Stichting Kofi Annan zijn Drupal-gebruikers. Ook in België steunen grote mediabedrijven als VRT, VTM en RTBF op Drupal voor hun website.


Dries begon aan informaticastudies aan de Universiteit Antwerpen, omdat je in Antwerpen geen studie burgerlijk ingenieur kon volgen en omdat hij daar een lief had.
In zijn studententijd legde hij de basis voor Drupal. Wanneer hij in 2000 afstudeerde, plaatste hij zijn berichtenbord op het internet. De term ‘bloggen’ was nog niet in gebruik. Hij kreeg meer en meer bezoekers die geïnteresseerd waren in de toekomst van het internet. Op de duur kreeg hij zoveel tips, dat hij de code in 2001 beschikbaar stelde, zodat die bezoekers hun eigen suggesties konden implementeren.
Hij heeft slechts dertig seconden nagedacht over de naam: het werd een zinspeling op drop: ‘druppel’ werd in het Engels ‘drupal’.

Meer artikels: (nog 0 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%