Eerste supporters: familie en partner
Share/Save/Bookmark
Eerste supporters: familie en partner

Wanneer je start als zelfstandige of met een onderneming, heeft dit een impact op je gezinsleven en/of je relatie.

Naast het emotionele is er ook het financiËle: wordt mee geïnvesteerd, helpt je partner in de zaak? En wat met het huwelijkscontract?


Willen je naasten ook financieel daadwerkelijk mee in je onderneming investeren, dan wordt dit fiscaal gestimuleerd. “family, friends and fools”-leningen, of ook wel “vriendenlening” of win-win-lening genoemd. Dit is een maatregel van de Vlaamse regering.

Ben je met je partner gehuwd, of ga je als ondernemer met je partner huwen, dan is het niet onbelangrijk om de wenselijkheid van een huwelijkscontract (“scheiding van goederen”) onder elkaar bespreekbaar te maken. En zich vervolgens hierover samen door een notaris te laten adviseren.
Zie hierover meer uitleg

Bovendien kan je je als zelfstandige laten bijstaan door een “meewerkende echtgenote”, met bijhorend fiscaal en sociaal regime. De kostbare hulp voor elke zelfstandige, de meewerkende echtgenoot – in 90 % van de gevallen een vrouw – had tot voor kort geen eigen sociaal en fiscaal statuut. Dat is nu verleden tijd. Voor het specifieke statuut van “meewerkende echtgenote” en de verwante statuten van “helper” en “toevallige helper” zie de portaalsite van de Belgische overheid


Meer artikels: (nog 0 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%
shortlinks
 
 
Zoek