Business Angels
Share/Save/Bookmark
Business Angels

Een goede begeleider van je start-up (of overname) kan ook tegelijkertijd een (private, dus niet-institutionele) investeerder zijn. Men noemt dit ook wel “slim kapitaal” of -een vaker gebruikte term- “business angel”.

Dit zijn zelf ondernemers die met het kapitaal van hun verkocht bedrijf, of zelfs parallel aan hun bestaande onderneming, niet alleen hun geld maar ook hun ondernemerservaring en –contacten ter beschikking stellen van beloftevolle ondernemersprojecten. Als je zo’n business angel weet te overtuigen van je bedrijfsproject, staat hij je bij met raad en kapitaal. Uiteraard is dat voor zo’n business-angel geen puur idealisme maar een investering die hij vaak na een vrij korte periode (vb 5 jaar) met winst wil recupereren. Op het moment van de exit van de business-angel kan het voordeel van de starter / ondernemer zijn dat hij ofwel eveneens zijn aandelen van het meer mature bedrijf kan verkopen, of klaar is voor een investeringsronde op een hoger niveau.

Hoe treedt je in contact met zo’n business angel?
Niets belet je om zo’n “slimme investeerder op spontane wijze op te zoeken of voor je project te winnen.

Maar het kan ook op gestructureerde wijze, via een structureel platform van business-angels. Er zijn diverse buiness-angelnetwerken naargelang je vestigingsregio. Het zijn platformen met toegevoegde waarde waarbinnen startende of groeiende ondernemers op zoek naar risicokapitaal in contact worden gebracht. Zowel aan de ondernemers als aan de business angels worden aansluitende diensten aangeboden. 
BeBan is de overkoepelende Business Angel federatie in België en heeft de volgende leden:
 
BAN Vlaanderen (Vlaams Gewest):
 
BE Angels (voor Brussels én Waals Gewest)
 
WaBAN (interregionaal Nord-Pas de Calais – Waals Gewest)
 
euBAn (interregionale krachtenbundeling met BE Limburg, NL Limburg, Regio Aken, Regio Luik en de Duitstalige gemeenschap van België)
 
Met uitzondering van euBAn zijn alle verenigingen lid van het Europees netwerk van Business Angels (eban) .

 


Meer artikels: (nog 0 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%
shortlinks
 
 
Zoek