Studenten willen minder betalen en beter onderwijs
Share/Save/Bookmark
Studenten willen minder betalen en beter onderwijs

Categorie: Bekende Student

“Speel niet met onze toekomst, het is ook die van u” 

Het is je als student vast niet ontgaan dat de studiegelden het afgelopen jaar bijna zijn verdubbeld. Naar aanleiding hiervan neemt de Vlaamse Vereniging van Studenten het woord in een pleidooi tegen de onderfinanciering van het hoger onderwijs. Sinds 2014 al zag het VVS de financiering slinken, waarna ze toen al waarschuwden voor een achteruitgang in de kwaliteit van het onderwijs. Het VVS trekt nu opnieuw aan de alarmbel om aan te dringen op investeringen in het hoger onderwijs."Alleen zo garanderen we kwaliteit in onderwijs voor élke student". 

Vandaag de dag wordt de toegang tot het hoger onderwijs nog sterk bepaalt door achtergrond. Voor jongeren uit een lager sociaal-economisch milieu is het daarom moeilijker om binnen te raken op een hogeschool of universiteit. Dat laatste geldt ook voor jongeren met een migratie achtergrond. Dit alles is bepalend voor de slagingskans van een groot deel van de studenten. Een slagingskans die bevordert kan worden, door het investeren in meer onderwijsmiddelen en begeleiding.

Het VVS zegt hierover: "Vandaag staat het water onze instellingen aan de lippen, nu zij met minder middelen kwaliteitsvol onderwijs moeten voorzien voor meer studenten. VVS vraagt met aandrang om meer middelen vrij te maken voor het hoger onderwijslandschap, zowel voor hogescholen, universiteiten als CVO’s. We willen benadrukken dat een herverdeling of verschuiving van de middelen binnen het onderwijslandschap géén optie is. 

Volg de hele beweging met #wantwijzijnhetwaard op facebook en twitter en teken de petitie op wantwijzijnhetwaard.be

Afbeelding: Shutterstock
.
Meer artikels: (nog 0 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%
shortlinks
 
 
Zoek