Studentondernemer Jonas presenteert lastminutedeals met Instadeal
Share/Save/Bookmark
Studentondernemer Jonas presenteert lastminutedeals met Instadeal

Categorie: Ondernemen

 


Jonas De Mets (21) is misschien afkomstig uit Varsenare bij Brugge, maar het leeuwendeel van zijn tijd spendeert hij toch in Gent, waar hij het tweede masterjaar handelsingenieur volgt én ook samen met collega’s zijn bedrijf Instadeal probeert uit te bouwen. “In juni hebben we de bvba opgericht en tijdens de zomermaanden gingen we van deur tot deur om potentiële klanten te overtuigen tot het aanbieden van lastminutedeals.”
 
GUIDO: Instadeal groeit gestaag. Vanwaar het idee?
Jonas: Ik was altijd al ondernemend ingesteld. Vroeger heb ik nog samen met twee vrienden twee maal een gratis pokertoernooi georganiseerd in Brugge. In die periode ben ik samen met een vriend - Simon Savaete, die ook voor handelsingenieur studeert in Gent - beginnen te brainstormen over andere ideeën. Uiteindelijk zijn we op iets gekomen dat ons echt interesseerde en dat haalbaar leek om uit te voeren.
GUIDO: En zo is Instadeal geboren…
Jonas: Klopt. Instadeal is een IT-startup die ondernemingen zoals restaurants en schoonheidsinstituten de mogelijkheid biedt om zelf een lastminute-aanbieding te maken. Klanten kunnen deze aanbiedingen dan raadplegen en reserveren via onze website. Op die manier kunnen we ondernemingen die klanten nodig hebben op specifieke momenten matchen met consumenten die op zoek zijn naar een restaurant, een wellnessbehandeling of een andere activiteit in de buurt.
GUIDO: Dan denk ik spontaan aan Groupon.
Jonas: Het lijkt er misschien in eerste instantie op, maar er is toch ook wel een groot verschil. Met Instadeal kunnen bedrijven zelf hun aanbieding maken op onze website, terwijl de deals van Groupon telkens onderhandeld worden door vertegenwoordigers van Groupon. Dat biedt verschillende voordelen voor de verkopers. Ten eerste zijn onze prijzen een stuk lager dan die van bedrijven zoals Groupon, omdat we minder personeel nodig hebben om deals online te krijgen. Daarnaast beschikt de verkoper over meer vrijheid om de deal op te stellen zoals hij het wenst. Het grote verschil voor de consument is dan weer dat er meteen ook een reservatie is inbegrepen. Zo ben je zeker dat je de aanbieding kan gebruiken op het moment dat jij dat wenst.
GUIDO: Heb je veel aan je opleiding bij het opstarten van eigen projecten?
Jonas: Op het vlak van marketing, sales, finance en accounting kunnen we zelf onze kennis toepassen. Voor andere aspecten van de onderneming kunnen we rekenen op een ervaren coach van SO Kwadraat, dat is een organisatie die startende ondernemingen vrijblijvend adviseert. Daarnaast hebben we voor extra ondersteuning ook contact opgenomen met Durf Ondernemen, een initiatief van de UGent om ondernemende studenten te begeleiden. Voor het maken van de website zijn we ook op zoek gegaan naar hulp. We hebben met verschillende studenten en webdevelopmentbureaus gepraat. Uiteindelijk zijn we bij onze vriend Tim Coppieters terechtgekomen, met wie we nog in het middelbaar hebben gezeten. Tim studeert computerwetenschappen aan de VUB en is de laatste weken volop bezig met het operationeel krijgen van de website, terwijl Simon en ik klanten bezoeken om die te laten registreren en te tonen hoe onze website werkt. Daarnaast zorgt Simon ervoor dat alle legale aspecten in orde zijn. Ik sta dan weer in voor de boekhouding en de financiële kant van de onderneming. We werken vandaag vooral vanuit de startupgarage van iMinds. Dat is een co-workingspace voor IT-startups. Het is vergelijkbaar met een bibliotheek waar studenten tijdens de examens studeren, alleen wordt er in de garage alle dagen gewerkt aan nieuwe bedrijfjes. De faciliteiten zijn uitstekend, er hangt een aangename sfeer en we kunnen er op een professionele manier mensen ontvangen.
GUIDO: Wat is jullie volgende stap?
Jonas: Wel, we werken aan een app, en het zou mooi zijn om Instadeal dan ook te kunnen uitbreiden naar andere steden. We proberen momenteel zoveel mogelijk feedback te verzamelen, zodat we kunnen bijwerken waar nodig.
GUIDO: Waar kunnen onze kritische lezers hun ei kwijt?
Jonas: Op www.instadeal.be. Iedereen is welkom om onze website te testen en een deal uit te proberen. Laat ons dan zeker weten wat je ervan vindt, zodat we Instadeal nog beter kunnen maken.
 
(SVR)


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%