Anders werken, ander kantoor
Share/Save/Bookmark
Anders werken, ander kantoor

Categorie: Ondernemen

 


Co-working is de nieuwe mode. Zit als zelfstandige niet hele dagen thuis alleen achter je computer, maar zet je samen. Veel gezelliger, goed om te netwerken, en veel productiever. In alle steden zijn er intussen ruimtes waar je als zelfstandige de hele dag door kan werken, omgeven door andere freelancers en zelfstandigen.  

Het internet heeft heel wat delen van de economie grondig doorheen geschud. Veel dienstverlenende activiteiten kunnen vandaag veel flexibeler georganiseerd worden dan vroeger. Veel startende zelfstandigen hebben dan ook niet meer nodig dan een computer, een gsm en een internetverbinding. Bij bedrijven zijn dat soort mensen populair, omdat ze flexibel kunnen worden ingezet. De bedrijven betalen ze wanneer ze hen nodig hebben, en enkel dan. Het probleem van hoge loonkosten wordt meteen opgelost.

Alleen … alleen is maar alleen. Thuis achter je computertje is niet de beste plaats om contacten te leggen. Bovendien is het eenzaam en niet motiverend.

De oplossing is co-working. Allerhande zelfstandigen huren een tafel en een internetverbinding in een gemeenschappelijke ruimte. Die ruimte kan een veredeld café zijn, maar net zo goed een bijna bedrijvencentrum, met secretaresse, vergaderruimte en allerhande dienstverlening. Heel wat van die centra zijn gespecialiseerd in bepaald activiteiten of in zogenaamde start-ups.

Kruisbestuiving is daarbij het ultieme doel. Mensen over diverse sectoren heen, komen met elkaar in contact en helpen elkaar aan extra activiteit en dus extra inkomen. Het netwerken –zo cruciaal voor iedere zelfstandige of beginnende onderneming- gaat als het ware vanzelf.

Surf dus even op de trefwoorden ‘co-working’ en de naam van je gemeente of meest nabije stad, en je komt zeker op een divers aanbod.
(DDW)

 


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%