Van Facebookpagina tot webshop: Het succes van CHARLINE’S CLOSET
Share/Save/Bookmark
Van Facebookpagina tot webshop: Het succes van CHARLINE’S CLOSET

Categorie: Ondernemen

 


Charline Vyncke (25) slaagde erin haar eigen webshop te lanceren. Meer dan een jaar geleden stampte ze Charline’s Closet uit de grond en dat werd meteen een groot succes. “Het is belangrijk om origineel te blijven en om een goeie service te bieden aan de klanten, dan gaat het vanzelf.”
 

"Mijn concept wordt onderschat. Het is niet zomaar een pagina aanmaken en wat kleren verkopen."

 
GUIDO: Hoe heb je dat aangepakt in het begin?
Charline:
Eigenlijk ben ik begonnen met een heel ander concept. Samen met een vriendin die modetechnologie studeert, startte ik iets op. Ik zocht naar trends en zij werkte die uit tot leuke kledij. Maar omdat ze nog studeerde, had ze veel minder tijd dan ik. Dat idee hebben we uiteindelijk afgeblazen en dan heb ik alleen Charline’s Closet opgestart. Ik zocht leuke spullen, zoals juwelen, kledij en iPhonehoesjes, en plaatste die op de Facebookpagina. Ik ben altijd enorm geïnteresseerd geweest in mode, maar toen is dat echt gegroeid. Iedere dag ben ik ermee bezig en zoek ik constant naar nieuwe accessoires en kleding. Als klanten iets wilden bestellen, dan ging dat via een privébericht. Betalen gebeurde via overschrijving en ik stuurde hen het pakketje op. Thuis had ik nog een kamer over. Dat is nu mijn kleine showroom, waar ik de stock kan plaatsen en waar er ook gepast kan worden.
GUIDO: Maar nu heb je dus een webshop.
Charline:
Dat klopt. Ik kreeg redelijk veel bestellingen binnen en het werd moeilijker om alles op te volgen. Daarom startte ik met een webshop. Daar kan je betalen via Mastercard, overschrijving, Paypal of je kan de bestelling gewoon komen afhalen en ter plekke betalen. Dat bespaart verzendingskosten.
GUIDO: Merk je dat Charline’s Closet dankzij de webshop nog meer gegroeid is?
Charline: Ja absoluut. De populariteit van mijn webshop is enorm toegenomen. Ik zorg ervoor dat er om de twee weken nieuwe spullen online komen en dat ik niet te veel stock heb, want dat is alleen maar verlies als het niet meer verkocht geraakt. Het is gewoon belangrijk om origineel te blijven, om mooie foto’s te maken en om mijn klanten een goeie service te bieden. Dan gaat alles vanzelf.
GUIDO: Waar komen je producten vandaan?
Charline:
Ik werk samen met verschillende leveranciers van over heel de wereld. Ik ben begonnen met één leverancier die leuke T-shirts met prints verkoopt. Dat sloeg aan en momenteel werk ik er nog steeds mee samen. Daarna ben ik op zoek gegaan naar andere leveranciers, zodat ik een beetje van alles kan aanbieden. Voor ieder wat wils dus.
GUIDO: Brengt het iets op?
Charline:
Ja, ik verdien er al geld mee. Momenteel spaar ik veel en met de opbrengst koop ik natuurlijk ook nieuwe dingen aan. Daar ben ik iedere dag tot ’s avonds laat mee bezig. Daarnaast heb ik nog een parttime job, dus mijn dagen zijn goed gevuld. Mijn concept wordt wel nog vaak onderschat. Het is niet zomaar een pagina aanmaken en wat kleren verkopen. Je moet een zelfstandig statuut hebben, een startkapitaal, voldoende ideeën, je moet altijd origineel blijven, kunnen omgaan met de concurrentie… Er kruipt veel tijd in, maar ik doe het graag.
GUIDO: Hoe zie je Charline’s Closet evolueren?
Charline: Ik heb er al vaak aan gedacht om een eigen winkel te beginnen, maar ik zie me daar geen hele dag in staan. Ik hou het graag exclusief, zodat klanten op afspraak kunnen langskomen en op hun gemak kunnen winkelen. (Inmiddels is het plan realiteit geworden: Charline heeft een winkel geopend op het Parkplein in Gent - nvdr) Een bureau opstarten samen met een paar meisjes zie ik ook wel zitten. Samen leuke trends opzoeken en de Facebookpagina onderhouden, om zo de webshop nog succesvoller maken. Maar ik ben al heel tevreden dat ik zover ben geraakt met mijn concept. Ik heb een Facebookpagina, webshop, doe fotoshoots en catwalks. Als ik zo kan voortdoen, zal ik heel gelukkig zijn.
 
http://charlinescloset.myshopify.com

(SVDB)


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%