Blogster Elfi De Bruyn tovert nagels om tot kunstwerkjes
Share/Save/Bookmark
Blogster Elfi De Bruyn tovert nagels om tot kunstwerkjes

Categorie: Ondernemen

 


 Elfi De Bruyn (28) inspireert talloze volgers op Facebook, Instagram en haar beautyblog ‘Glam at Heart’. Na al die jaren besloot ze haar bevindingen in één vrolijk boek te plakken en intussen vliegen exemplaren van ‘Happy Nails’ als lekkere cupcakes over de toonbank. Het grote succes overtuigde Elfi nog een tweede boek uit te brengen waarin ze met mogelijks nóg meer tips en tricks uitpakt. Wij ontmoetten Elfi enkele weken geleden in haar eigen pop-up nail bar in Antwerpen, en zijn sindsdien nog steeds onder de indruk van haar kleurrijke verschijning en bruisende persoonlijkheid.

Tekst: Kim Thys

GUIDO: Jouw motto is ‘Denk positief en alles komt goed’. Is een positieve ingesteldheid noodzakelijk als je het ver wil schoppen?

Elfi
: Heb ik het dan ver geschopt? (lacht) Het is altijd raar om dat zelf te zeggen. Voor mij draait het ook niet om bekend te worden. Integendeel, mijn blog was de plek waar ik zelf naartoe ging om te dromen en ik deelde dat ook graag met anderen. Het doet me natuurlijk deugd om meisjes te zien die nu ook hun nagels beginnen te pimpen, of die eens een stapje verder durven te gaan en zo nieuwe kantjes van zichzelf ontdekken.

GUIDO: Jouw blog heeft jou wel een fulltimebaan opgeleverd: je hebt een boek uitgebracht en onlangs een eerste pop up nailbar in Antwerpen georganiseerd.
Elfi:
Ik kan het niet echt mijn job noemen. Het is eerder een hobby die is uitgegroeid tot iets wat ik zelf nooit had durven dromen. Nail art heb ik ontdekt in Thailand toen ik daar verbleef voor vrijwilligerswerk. Ik was echt volledig in de ban van die kleine kunstwerkjes op hun nagels. Zelfs de jongens in de klas waar ik les gaf hadden mooiere nagels dan ik, dus daar mocht dringend verandering in komen (lacht). De pop-up store was iets waar ik niet over nagedacht heb. Toen Nele Moens van de Antwerpse concept store 'The Public Image' me de vraag stelde om samen te werken en de trends van het buitenland eens naar België te brengen, zei ik meteen ja.

GUIDO: Wanneer besloot je alles te bundelen in een boek?
Elfi:
Ik wilde dat al langer, maar voelde me ofwel te jong ofwel had ik te veel aan mijn hoofd waardoor ik niet echt tot schrijven kwam. Ik heb ook vaak ‘nee’ te horen gekregen van uitgeverijen, maar dat hield me absoluut niet tegen. Na bijna één jaar zoeken zei uitgeverij Lannoo dat ze graag met mij wouden samenwerken. Mijn boek ‘Happy Nails’ was een feit en het ligt nu ook in Nederland en Duitsland in de winkels. Cool toch?

GUIDO: Je lijkt wel door het leven te huppelen, met een roze bril op je neus (lacht).

Elfi:
Pas op, ’t is niet zo dat alles altijd meezit. Twee dagen voor Lannoo belde dat ik kon beginnen schrijven, zette mijn vriend een punt achter onze relatie. De dag erna heb ik snel een klik gemaakt en beseft dat ik mijn droom niet kapot kon laten maken door wat er gebeurde in mijn leven. Kort daarna verloor ik nog mijn job, omdat mijn bazin vond dat ik door het boek ik een te zichtbaar profiel had gekregen. Mijn vrienden hebben me toen in huis genomen. Ik miste mijn eigen creatieve plek, maar ben er toch in geslaagd het boek te schrijven. Op twee weken tijd zelfs.

GUIDO: En de financiële kant van het verhaal? Eerst een webshop, dan een blog, een boek, een nailbar… Heb je zelf veel geld moeten spenderen om die zaken te verwezenlijken?

Elfi:
De webshop heeft me wel wat geld gekost. Niet alleen importeerde ik al mijn spulletjes vanuit Amerika en Azië, ik moest ook de website zelf betalen, en verpakkingen enzovoort. Er komt zoveel bij kijken. Ik was toen tegelijkertijd freelancer bij het magazine Flair en na een aantal jaren kreeg ik plots een factuur van bijna 20.000 euro aan sociale zekerheden voorgeschoteld. Ik heb toen een heel groot deel van mijn trots opzij moeten zetten, maar ik bleef er ondanks alles toch in geloven. Ik ben trouwens heel blij dat ik toen op mijn ouders kon rekenen, anders stond ik letterlijk op straat. Ondertussen heb ik alles terugbetaald, maar het bracht me wel een aantal jaren in financiële problemen. Ik werd verplicht creatiever te zijn wat eten en shoppen betreft, maar leerde zo wel wat ik echt belangrijk vind in het leven: de kleine dingen zoals vriendschap en je eigen ding kunnen doen.

GUIDO:
Hoe ziet een dag in het leven van Elfi er nu uit?

Elfi:
Nu hou ik me voornamelijk bezig met mijn fulltimebaan als PR consultant. Dat vind ik heel belangrijk. Mijn job brengt me voldoening en is mijn trots. Ik heb ook nood aan een team, en fijne collega’s rondom mij. En ik wil ook uitdagingen. Heel de tijd nagels lakken, zou ik misschien sneller beu zijn (lacht).

GUIDO: Heb je nog wilde dromen? Misschien jouw eigen nagellaklijn uitbrengen?

Elfi: Ik zou inderdaad mijn fans graag eens verrassen met eigen nail art creaties of stickers. Wie weet lukt me dat ooit wel. ‘Happy Nails 2’ zal ongetwijfeld ook al zorgen voor een verrassingseffect. Daarnaast staan er nog enkele internationale projecten op het programma… Maar daarover mag ik nu nog niets verklappen.

 

www.glamatheart.com


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%