Zoek

shortlinks
 
 
Poll
Intro

Net afgestudeerd en je wil vooraf aftoetsen of je wel het profiel én de bagage bezit om het te maken als zelfstandige? Dan is deze rubriek speciaal voor jou gemaakt! 

Ctrl-Alt-Start pleit er immers niet voor om van iedereen een zelfstandige te maken. Niets is immers erger dan zelfstandig te moeten worden uit noodzaak. Aan de hand van praktische en objectieve tips proberen we je te begeleiden in het maken van de juiste keuze.
 
Ondernemen is veel diverser dan het beeld dat er doorgaans over wordt opgehangen. Vooroordelen die een negatieve beeldvorming in de hand werken worden hier weggewerkt. Ondernemen is immers niet alleen risico's nemen, maar ook uitdagingen aangaan, leren met vallen en opstaan, je eigen baas zijn en vooral hard werken. Voor zij die zekerheid wensen te combineren met ondernemerschap, is er extra aandacht voor zelfstandig werken in bijberoep. Voor zij die zelfstandig worden vanuit hun opleiding, zullen de vele getuigenissen van pas gestarte collega's wellicht van pas komen.  We leggen hier nadruk op de meest gestelde opstartvragen rond financiële en fiscale omkadering.   
 
Tenslotte stellen we vast dat zelfstandig worden anno 2010 in België voor meer mensen is weggelegd dan vermoed. Velen zijn uitverkoren, weinigen voelen zich echter geroepen. Dat is jammer in een land dat heel wat troeven in huis heeft qua onderwijs, ligging en talenkennis.  
Hier vind je ...
Meer informatie over “Ik zelfstandig?” ingedeeld als volgt:
 
 
 
 
 

 

ADS