Mijn zaak 7 op 7 open?
Share/Save/Bookmark
Mijn zaak 7 op 7 open?

Iedere handelaar en onderneming die te maken heeft met de directe verkoop van goederen aan klanten is verplicht om minstens één sluitingsdag te hebben. Deze sluitingsdag moet een ononderbroken periode zijn van 24 uur.


Zondag rustdag?
De verplichte sluitingsdag hoeft in tegenstelling tot wat vele mensen denken niet perse op zondag te vallen. De handelaar in kwestie is volledig vrij om zijn sluitingsdag te kiezen. De sluitingsdag moet wel altijd van buitenaf duidelijk vermeld worden, samen met de openingssuren.

Wanneer in de zaak ook personeel werkt, liggen de zaken wel enigzins anders. Dan gelden ook regels inzake zondagwerk door werknemers.

Dinsdag, woensdag, vrijdag,…
Omdat u niet iedere week zou veranderen van sluitingsdag bent u verplicht om de sluitingsdag gedurende minimum 6 maand op dezelfde dag te houden.

Uitzondering
In bepaalde sectoren is men niet verplicht een sluitingsdag te hanteren. Denk maar bijvoorbeeld aan de verkoop en dienstverlening die dringend moet worden uitgevoerd of de toeristische centra. Onder deze regel vallen ook bepaalde ondernemingen die een specifieke hoofdactiviteit hebben, bijvoorbeeld verkoop van kranten, brandstof,…


Meer artikels: (nog 0 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%
shortlinks
 
 
Zoek