Failliet bedrijf overnemen
Share/Save/Bookmark
Failliet bedrijf overnemen

Wanneer een onderneming failliet gaat, kan een potentiële overnemer geïnteresseerd zijn in de gehele of gedeeltelijke overname van de activa van deze onderneming. Wanneer ook het personeel wordt overgenomen, houden die hun meeste rechten.

 


Vaak zijn dit interessante opportuniteiten voor nieuwe ondernemers-overnemers omdat er met een goed ondernemerschap wel een zeer rendabele bedrijfsactiviteit van te maken valt. De curator van de gefailleerde onderneming kan vragende partij zijn en de overnemer kan aan soms voordelige financiële voorwaarden de nodige bedrijfsactiva en cliënteel verwerven die hij anders slechts langzaam had kunnen opbouwen.

Wanneer deze overname van activa gepaard gaat met de overname van een aantal werknemers van de failliete onderneming, is er sprake van overname van activa na faillissement in de zin van het arbeidsrecht, waarbij de rechten en plichten van alle partijen worden geregeld.
Het sluitingsfonds kan in dergelijk geval eveneens tot tussenkomst gehouden zijn. De Belgische regelgeving garandeert dan bepaalde rechten aan deze overgenomen werknemers.

Meer informatie


Meer artikels: (nog 0 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  90%