Studenten ontwikkelen product van de toekomst
Share/Save/Bookmark
 Studenten ontwikkelen product van de toekomst

Categorie: Ondernemen

De Henkel Innovation Challenge daagt studenten over gans Europa uit om hét huishoud- of cosmeticaproduct van 2050 te ontwikkelen. Het team van Daphne Hebb, Maarten Lahaye en Julie Collet, allemaal studenten uit de managementschool van de Universiteit Antwerpen, kwam maandag tijdens de Belgische finale als winnaar uit de bus dankzij een ontwerp waar zij zelf, hun ouders, de organisatoren en ook wij bijzonder trots op zijn.

 

 

GUIDO: Hoe kwamen jullie erop om deel te nemen?
Julie: We hadden er iets over gelezen in het Guido Magazine en besloten te brainstormen over de problemen die zich kunnen voordoen in 2050. Op dat moment zal er te veel vuil en te weinig proper water zijn. Zo kwamen we op het idee om een tablet uit te vinden dat waswater zuivert en dan hergebruikt kan worden. Het wordt zelfs drinkbaar.
GUIDO: Wat hebben jullie moeten doen om te winnen?
Julie: Allereerst hebben we een formulier ingevuld, waarin we moesten beschrijven hoe de wereld er zou uitzien in 2050. Ook ons ontwerp, waar we de naam Persil O’Pure hadden opgeplakt, omschreven we uitvoerig. Nadien werden de beste zeven geselecteerd en moesten we een presentatie geven over wat we ingevuld hadden op het formulier.
 
“Als we winnen, gaan we naar Australië!”
 
GUIDO: Jullie mochten samenwerken met Kris Smolders, marketingmanager bij Henkel. Hoe verliep dit?
Julie: Heel goed. Hij heeft de structuur wat aangepast en ons vooral veel bijgebracht over hoe je op de juiste manier een nieuw product promoot.
GUIDO: Zaten er nog andere leuke ideeën bij?
Julie: Ik dacht dat de shampoo die je haar beschermt tegen allerlei weersomstandigheden zou winnen. Ook het middel dat je kleren reinigt met UV-stralen, zat goed in elkaar, maar misschien kon de presentatie van dat laatste ontwerp toch nog iets beter.
GUIDO: Denk je dat jullie een goede kans maken om de internationale finale te winnen?
Julie: Dat is moeilijk te zeggen, want we hebben de andere ontwerpen nog niet gezien. Ik hoop natuurlijk van wel, want we willen heel graag de hoofdprijs in de wacht slepen en zo ondergedompeld worden in een taalbad in Australië, Japan of Mexico. Mochten we winnen, dan kiezen we sowieso voor Australië, dat staat al vast. De internationale finale vindt plaats in april in Amsterdam. We kijken er alle drie heel erg naar uit!
GUIDO: Wij duimen alvast!
 
(CB)
 

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%