Maryam, William & Philippe bouwen mee aan Artistiek Nest
Share/Save/Bookmark
 Maryam, William & Philippe bouwen mee aan Artistiek Nest

Categorie: Ondernemen

De meeste studenten gaan ’s avonds op café, maar dat is niet weggelegd voor de medewerkers van Artistiek Nest. Van toneelstukken over kinderboeken tot muziek en van alles en nog wat: u vraagt, zij maken, en dat voor een schappelijke prijs. GUIDO klom in de hoogste boom, viel in het Nest en vond daar oprichter William Peynsaert, communicatieverantwoordelijke Maryam Shiri en toneelspeler Philippe Suttels.

 

GUIDO: Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
William: Philippe en ik studeerden samen Slavistiek. Toen ik hem vroeg of hij zin had om mee te werken aan onze toneelstukken, was hij daar meteen voor te vinden.
Maryam: Ik heb William leren kennen via gemeenschappelijke vrienden. Als student geneeskunde was ik op zoek naar afleiding en dankzij hem ben ik in Artistiek Nest gerold, wat nu véél van mijn vrije tijd in beslag neemt. (lacht)
GUIDO: Was het niet moeilijk om hier als student aan te beginnen?
Maryam: Zeker, want we hadden geen ervaring. We konden wel steunen op Guido Van den Berghe, een man met jarenlange ervaring in de regiewereld, maar qua organisatie hebben we alles zelf moeten ondervinden. Hierin zijn we intussen wel gegroeid, maar we hebben veel fouten gemaakt.
GUIDO: Zoals?
William: Ik schreef volledige toneelstukken, maar mijn naam werd niet op de kaft geplaatst. Of als we een bepaalde prijs afspraken met een opdrachtgever, ontvingen we maar de helft van het geld. Hieromtrent maken we nu wel duidelijke afspraken.
Philippe: Gelukkig had ik wel wat ervaring met zakelijke relaties, aangezien ik al enkele jaren een muziekgroep heb: No Alternative.
 
“Onze opdrachten zijn ongelooflijk veelzijdig. We raken dit nooit beu.”
 
GUIDO: Zijn er negatieve kanten aan jullie bedrijf?
William: Soms heerst er chaos, want we hebben ongeveer veertig medewerkers en het is absoluut niet gemakkelijk om een repetitie te regelen voor zoveel mensen. En aangezien er ook studenten meewerken, liggen we zo goed als stil tijdens de blokperiode.
GUIDO: Het neemt precies wel veel van jullie vrije tijd in beslag?
Maryam: Inderdaad, wij hebben zelfs helemaal geen tijd voor andere dingen. Maar ik doe het heel graag, dus dat ik mijn vrije tijd daarvoor moet opgeven, vind ik totaal niet erg.
GUIDO: Als jullie zoveel tijd samen doorbrengen, moeten jullie toch meningsverschillen hebben?
William: Ja, zo zou ik bijvoorbeeld alles aanvaarden, ook al staat de opdracht mij niet echt aan, terwijl de anderen enkel de opdrachten aannemen die ze écht willen uitvoeren.
Philippe: Ik heb vaak de neiging om dingen te doen die niet in het script staan. Als ik een rol speel, verander ik daar meestal een aantal dingen aan. Maar meestal maakt William daar geen probleem van.
GUIDO: Willen jullie hier voor altijd mee doorgaan?
William: Vast en zeker. Voor Philippe, Dieter Walckiers, die mee aan de wieg stond van Artistiek Nest, en mij is het de bedoeling dat dit onze fulltime job wordt.
Maryam: Dat ligt anders voor mij, aangezien ik geneeskunde studeer. Maar ik ben ook van plan om hiermee door te gaan, want ik wil nooit alleen maar met mijn werk bezig zijn.
GUIDO: Zullen jullie Artistiek Nest nooit beu zijn?
Philippe: We werken mee aan kinderboeken, muziek, toneel en nog zoveel andere dingen. Onze opdrachten zijn zodanig veelzijdig dat het bijna onmogelijk is om dit beu te geraken.
GUIDO: Hebben jullie het onderschat?
William: Dat niet, maar we hadden niet verwacht dat Artistiek Nest op enkele maanden tijd zo zou groeien. We stonden er ook niet bij stil dat we er zoveel geld mee konden verdienen.
GUIDO: Hebben jullie nog tips voor andere ondernemers?
Maryam: Als je een droom hebt, ga er dan voor. Mensen reageren vaak negatief, maar trek je niets aan van je omgeving. En als je zelf positief bent ingesteld, dan bots je sowieso op de mensen die je nodig hebt.
 
(CB)
 
Ter info: Op 22 april brengt Artistiek Nest een toneelvoorstelling in theaterplatform Scala (Gent).
 
 

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  100%