Lana Bauwens is topfavoriete bij ‘De Bedenkers Hogent’
Share/Save/Bookmark
Lana Bauwens is topfavoriete bij ‘De Bedenkers Hogent’

Categorie: Ondernemen

Hogeschool Gent organiseert voor de eerste keer De Bedenkers, bij iedereen bekend van het tv-programma op Eén. De school zocht studenten met innovatieve ideeën en vond Lana Bauwens (23), een modestudente die bij de laatste tien eindigde en nu wordt gezien als topfavoriete. Nu ze zover is, gooit ze alles in de strijd om te kunnen winnen. GUIDO voelde de gedreven onderneemster aan de tand.

 

 

“Ik wist niet dat er zoveel bij kwam kijken”
 
GUIDO: Hoe ben je erop gekomen om deel te nemen?
Lana: Toen ik een aantal maanden geleden in de klas zat, ergerde ik me enorm aan het feit dat we papieren kregen zonder gaatjes. Ik bedacht dat het handig zou zijn als studenten altijd een perforator bij de hand zouden hebben. Enkele weken later maakten de organisatoren van De Bedenkers Hogeschool Gent reclame op mijn campus, en een aantal vrienden spoorden me aan om deel te nemen. Zo ging de bal aan het rollen.
 
GUIDO: Wat heb je al moeten doen tijdens deze wedstrijd?
Lana: Tijdens de eerste fase moest ik mijn idee voorstellen aan een professionele jury. Toen ik door mocht, besloot ik samen te werken met enkele studenten handelswetenschappen om een businessplan op te stellen. Zelf heb ik daar weinig kennis van, dus die hulp kwam enorm van pas. Zo kreeg mijn idee ook stilaan vorm.
 
GUIDO: Heb je nog andere hulp gekregen?
Lana: Ik kreeg een coach toegewezen waaraan ik hulp kon vragen indien nodig. Verder organiseerde de hogeschool ook maandelijkse sessies die ons hielpen hoe ons idee te beschermen. Nadien volgde een persoonlijke sessie, waar ik nog het meest uit heb geleerd. Eerst was mijn idee heel breed, nadien bleef er maar weinig over van mijn oorspronkelijke gedacht. (lacht)
GUIDO: Er wordt gefluisterd dat jij topfavoriete bent?
Lana: Ja, ik heb zelf ook zoiets horen waaien. (lacht) Daar was ik even niet goed van, want ik was niet zo zeker van mijn stuk. Maar ik wou er wel 100% voor gaan en ben tijdens de wedstrijd veel gegroeid. Zo durf ik al eens op de tafel te kloppen als ik ergens niet mee akkoord ga. Topfavoriete zijn heeft ook een minder leuke kant, want met die titel moet je aan allerlei verwachtingen voldoen.
 
GUIDO: Heb je een bepaalde doelgroep voor ogen?
Lana: Ik richt me in de eerste plaats op studenten, maar ook kinderen krijgen vaak ongeperforeerd papier mee naar huis. Voor hen zou er dan een kinderlijke versie worden gemaakt, die natuurlijk ook kan aanslaan bij volwassenen.
 
GUIDO: Dus je bent van plan om je product effectief op de markt te brengen?
Lana: Ja, zeker als ik positieve feedback blijf krijgen van mensen die er echt iets van afweten.
 
GUIDO: Had je de wedstrijd onderschat?
Lana: Toen ik aan deze wedstrijd begon, had ik eigenlijk helemaal geen verwachtingen. Ik ben er gewoon ingerold en had zelfs niet verwacht om bij de beste vijftig te zijn. Ik wist niet dat er zoveel dingen bij komen kijken, dat had ik misschien wel onderschat. Maar dat is positief. Ik wist eigenlijk niet dat de marketingwereld ook boeiend kon zijn.
 
GUIDO: Wat zou je doen met het prijzengeld als je zou winnen?
Lana: Het is de bedoeling dat je dat geld investeert in je bedrijf, niet dat je er een wereldreis mee maakt. Het zou dom zijn om die som uit te geven aan onbenullige dingen. Maar misschien ga ik er wel een keer mee op restaurant. (lacht)
GUIDO: Neemt deze wedstrijd niet veel tijd in beslag?
Lana: Ja. Mijn opleiding op zich is al druk, met deze wedstrijd erbij heb ik bitter weinig vrije tijd. Maar daar geef ik niet om. Deze wedstrijd is meer dan een hobby, en het is nu al een ervaring om nooit meer te vergeten.
 
 
                                                                                      (CB)
 
Meer info vind je op www.hogeschoolgentbedenkers.be
 
 

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%