Hupple: pure verwennerij voor jouw viervoeter
Share/Save/Bookmark
Hupple: pure verwennerij voor jouw viervoeter

Categorie: Ondernemen

Als je hond wil spelen, lig jij te luieren en als hij dan eens slaapt, sleep jij hem mee op restaurant. Geef toe, jouw viervoeter verdient een verwenbeurt, en zo kom je automatisch bij Hupple terecht. Stichter Manuel Goossens (27) uit Brasschaat bruiste al van ideeën op zijn twaalfde, weet ondertussen als geen ander hoe je jouw huisdier op een gezonde manier kan belonen en heeft zo eigenhandig een heel imperium opgebouwd.

 

GUIDO: Hoe kom je op het idee om zelf iets op de markt te brengen?

Manuel: Ik was twaalf toen er in Brasschaat een Tom & Co de deuren opende. De uitbaters kenden me en hadden gevraagd of ik er eventueel voor wou zorgen dat ze telkens voldoende hamsters en konijnen konden aanbieden aan toekomstige baasjes. En dus ging ik op zoek naar gratis beestjes. (lacht) Ik vond dat heel leuk, maar besefte zo ook dat de eetbakjes heel klein en onhandig waren en dat ze heel snel stuk gingen. Op die manier kwam ik op het idee om zelf een nieuw soort eetbakjes te ontwikkelen, en dat deed ik dan ook. Eerst in hout en nadien in plastic. Delhaize, waaronder ook Tom & Co-winkels zitten, was onmiddellijk enthousiast en zo was ik al leverancier op mijn zestiende.
GUIDO: Waarom dan de overschakeling naar producten voor honden?
Manuel: Honden zijn een tastbaar publiek, en beloningen gezond heruitvinden leek me wel een uitdaging. Ik studeerde op mijn 18de en 19de marketing in avondschool en bracht overdag enkele innovatieve producten op de markt. Het werd alsmaar serieuzer en ondertussen heb ik het bedrijf Good iD op de markt gebracht, met daaronder enerzijds ‘Your Pet Label’ dat hondenkoekjes voor diverse merken produceert en ontwikkelt, en anderzijds een eigen merk, Hupple. Dat is trouwens ontstaan door een vraag van de Hilton-hotelketen, waar ze een koekje voor honden wilden serveren als equivalent voor ‘onze’ koekjes bij de koffie. Hupple kende een vliegende start en zo kwamen er alsmaar nieuwe producten bij.
GUIDO: Welke producten heb je zo nog?
Manuel: We hebben een kookboek voor honden, een hotdog, koekjes met eucalyptus-, zalm-, kip- en nog enkele andere crèmes, een soort zitzak, een placemat, enzovoort. Alles om ze eens op gezonde manier te belonen dus. Bij de volgende stap gaan we de kattenmarkt veroveren. (lacht)
GUIDO: Werk je met een team?
Manuel: Ja, ik heb een fantastisch team van vier medewerkers en samen zorgen we voor alles van a tot z. Dat wil zeggen: zowel het ontwikkelen van het product als de coördinatie van de verschillende productie-units en de verdeling naar tientallen adressen in heel Europa.
GUIDO: Wat was het grootste struikelblok?
Manuel: Het geld, zonder twijfel. Gelukkig kon ik, aangezien ik nog thuis woonde, de kosten drukken. Met weinig middelen wonderen verrichten, dat was de uitdaging en dat proberen we ook vandaag nog te doen. Hoe dan ook moet je rekening houden met een hoop leergeld, dat hoort er nu eenmaal bij. Ik ben met nul euro begonnen, ik heb zelf ook moeten lenen van de bank om die eerste levering voor de Delhaize-groep te kunnen financieren. Ik kon toen wel de aankoopbonnen tonen en zo bewijzen dat ik de lening zeker zou terugbetalen, anders was het moeilijker geweest. En ook de gepaste naam vinden, bleek iets moeilijker dan verwacht. Op een gegeven moment heb ik zelfs de projecten moeten stilleggen, omdat ik nog geen naam had. Uiteindelijk kwam ik al joggend toch op ‘Hupple’. Op kerstavond dan nog. (lacht)
GUIDO: Heb je tips voor andere starters?
Manuel: Ondernemen is durven innoveren en proberen… en er gewoon voor gaan! Geluk dwing je een beetje af en hoe moeilijk het soms ook lijkt, niets is onmogelijk. Het is vallen en opstaan, met successen en tegenslagen. Ach, ik zou er een boek over kunnen schrijven. Misschien doe ik dat nog wel. (lacht)
 
(SVR)
 
Meer info op www.hupple.com
 
 

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%