Jeroen De Wit is Gentse studentondernemer van het jaar
Share/Save/Bookmark
Jeroen De Wit is Gentse studentondernemer van het jaar

Categorie: Ondernemen

Jeroen De Wit (22) is voltijds student grafische en digitale media en gaat daarnaast graag eens een cocktail proeven, maar steekt vooral ook heel veel tijd in RGBscape, een webdesignbureau dat hij drie jaar geleden samen met twee kompanen heeft opgestart. Een succesformule, zo blijkt, want onlangs werd hij tot Gentse studentondernemer van het jaar gekroond. Hoe hij het zover schopte en welk hindernissenparcours hij moest doorlopen, vertelt hij maar al te graag zelf.

 
 

“We geven eerst eens goed op elkaar af en gaan daarna gezellig iets eten.”

 
 
 
GUIDO: Jeroen, leg ons eerst eens uit wat RGBscape precies doet.
Jeroen: Als webdesignbureau creëert RGBscape websites en applicaties, zoals bijvoorbeeld een online boekingssysteem voor een hotel. We zorgen er bovendien voor dat de klanten zonder kennis van enige programmeertaal nadien nog aanpassingen kunnen doen aan de website.
GUIDO: Hoe kom je erbij zoiets op te richten?  
Jeroen: Ik was veertien jaar toen ik voor het eerst een website op poten zette. Ik vond dat wel tof en begon almaar meer te oefenen en te prutsen en zo ging ik later websites gaan bouwen als vakantiejob. Pas in het zesde middelbaar leerde ik Willem en Pieterjan kennen en samen beseften we dat we er ons wel meer mee zouden willen bezighouden dan enkel 23 dagen in de vakantie en 23 dagen daarbuiten, dus besloten we zelfstandig te worden. Nu zorgt Willem vooral voor het programmeren, Pieterjan voor het design en ik neem vooral de pr en de communicatie voor mijn rekening. We spreken elkaar bijna dagelijks en zien elkaar ook minstens één keer per week. Dat is wel nodig om elkaar op te peppen, anders durven we wel eens te slabakken. (lacht) We kennen elkaar misschien nog niet echt lang, maar we zijn wel goede vrienden. We vertrouwen elkaar en springen voor elkaar in als dat nodig is.
GUIDO: Durven jullie elkaar bekritiseren of houden jullie het vriendelijk?
Jeroen: We hebben nu en dan wel eens een discussie, ja. Dat hoort erbij en we nemen dat elkaar ook niet kwalijk. Zo kunnen we het ene moment eens goed op elkaar afgeven en een paar minuten later samen lekker gaan eten.
GUIDO: Verdienen jullie al deftig je boterham?
Jeroen: In het begin totaal niet. Unizo dacht dat we met zo’n schoolproject kwamen aankloppen en dus moesten we alles zelf maar uitzoeken. Onze eerste klant hebben we zelfs overtuigd om eerst de factuur te betalen. Maar ondertussen kunnen we toch al eens een iPhone kopen. (lacht) En nieuwe pc’s. Onlangs hebben we ook een seminarie en een feest gegeven waarop we onze bestaande en nieuwe potentiële klanten uitnodigden. Tweehonderdvijftig gasten waren daar aanwezig. Dat is onze manier om aan de buitenwereld te tonen dat het goed gaat. We zijn ook al fel gegroeid. In het begin deden we alles zelf, maar ondertussen werken al acht jobstudenten bij ons en halen we al een zestal taken binnen per maand. Daarnaast hebben we onder andere een secretariaat dat het telefoonbeheer voor zich neemt.
GUIDO: Je bent onlangs verkozen tot succesvolste studentenondernemer van Gent.
Jeroen: Ja, al surfend las ik in het verslag van de gemeenteraad iets over de verkiezing rond studentondernemers en onmiddellijk wist ik dat dit wel iets was voor RGBscape. Voor ik het goed en wel besefte, zaten we bij de drie genomineerden. Ik denk dat wij als beste geselecteerd zijn, omdat wij heel transparant te werk gaan en ook veel belang hechten aan de communicatie en netwerking rond ons bedrijf. We zijn zelfs zodanig gepassioneerd dat we anderen spontaan over ons bedrijf vertellen. ’t Kan ook zijn dat onze presentatie de doorslag gaf, daar projecteerden we beelden van onze seminaries en feesten in plaats van onze werking uit de doeken te doen. Als winnaar krijgen we 750 euro voor een commerciële opleiding en komt er ook een publiciteitscampagne rond ons bedrijf, maar bovenal is het de bedoeling dat we ambassadeur zijn en potentiële studentondernemers steunen en motiveren.
GUIDO: Hoe ontgoocheld zou je zijn als jouw zaak overkop zou gaan?
Jeroen: De bekende Amerikaanse marketeer Seth Godin vertelt dat mensen die failliet verklaard zijn in Amerika veel hebben bijgeleerd en ook veel berekender aan een tweede zaak beginnen. Da’s mooi gezegd, maar ik zou ’t toch niet kunnen verkroppen. (lacht)
 
(SVR)
 

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%