Lionel Blondiau stampte een speelgoedbedrijf uit de grond
Share/Save/Bookmark
Lionel Blondiau stampte een speelgoedbedrijf uit de grond

Categorie: Ondernemen
De studenten die hun studies combineren met een eigen bedrijf, kan je op één hand tellen, maar Lionel Blondiau waagde toch zijn kans en zette in 2008 samen met Tris Lambrecht een eigen speelgoedbedrijf op poten. Twee jaar later worden producten van 2Handy in maar liefst 19 verschillende landen verkocht. Een mooie prestatie, maar de 25-jarige student maritieme wetenschappen is nog lang niet van plan het anker uit te werpen. Ondertussen heeft Lionel zelfs al Zuid-Korea, Australië en Japan in het vizier.

GUIDO: Hoe zijn jullie op het idee gekomen om 2Handy op te richten?

Lionel: We hadden een aantal ideeën, maar zagen het meeste potentieel in T-shirts met prints die je kan inkleuren. Dat is een bestaand concept, maar nergens kon je de stiften en de T-shirt samen kopen. Wij bedachten een originele verpakking, waarin zowel goede textielstiften als een kledingsstuk zaten. Begin 2008 zijn we hiermee gestart en enkele maanden later hebben we het product op de markt gebracht.
GUIDO: Was het niet moeilijk om hier als student aan te beginnen?
Lionel: Ja, maar ik heb veel steun gekregen van mijn vrienden en familie. Het feit dat mijn partner, Tris Lambrecht, al twee jaar actief was in de reclamesector, heeft ook veel geholpen. Maar in het begin was het vooral heel veel werken en heel weinig slapen! (lacht)
GUIDO: Welke eigenschappen moet je hebben om hier als student aan te beginnen?
Lionel: Doorzettingsvermogen is een belangrijke eigenschap. Ook zin voor creativiteit komt zeker van pas. Je moet ook afstand kunnen nemen van sociale activiteiten en tegen weinig slaap kunnen.
 
“In het begin was het vooral heel veel werken en heel weinig slapen!”
 
 
GUIDO: Hoe hebben jullie het financieel aangepakt?
Lionel: We hadden allebei veel gespaard en hebben al dat geld in ons product gestoken. Mijn broer heeft ook een duit in het zakje gedaan, maar dat was nog niet genoeg en dus hebben we na enkele maanden een lening aangevraagd bij de bank. Aangezien ons product effectief aansloeg, hebben we die ook gekregen.
GUIDO: Waarom hebben jullie beslist om hier met z’n twee aan te beginnen?
Lionel: Omdat we elkaar heel goed aanvullen. Ik richt me meer op de financiële kant, terwijl Tris zich bezighoudt met de creatieve en commerciële zaken. Het was een voordeel dat we elkaar al goed kenden. En natuurlijk hebben we ook heel wat te danken aan de mensen rondom ons.
GUIDO: Beslissen jullie alles samen?
Lionel: De belangrijkste zaken beslissen we samen, maar we hebben elk onze eigen taken. Uiteraard hebben we soms discussies, maar die moeten er ook zijn want anders geraak je niet vooruit.
GUIDO: Wat zijn nu de voor- en nadelen van een eigen zaak?
Lionel: Als je eigen concept goed scoort, geeft dat veel voldoening. Ons product wordt momenteel in 19 landen verkocht en het is leuk om dat vooruit te zien gaan. Verder is het handig om van thuis uit te werken, zo heb je nooit last van files. (lacht) Het nadeel is dat je weinig kan slapen en dat je sociaal leven er onder lijdt. Ook financieel is het niet makkelijk. Elke euro die we in het begin verdienden, werd opnieuw in het bedrijf gepompt.
GUIDO: Zou je het anders aanpakken als je opnieuw mocht beginnen?
Lionel: Vast en zeker, want we hebben heel wat fouten gemaakt. Onze aanpak op beurzen kon beter en we hebben soms de foute leveranciers gekozen. Maar fouten maken hoort erbij. Langs de andere kant hebben we wel ook veel geluk gehad. Zo heeft Bellerose ons bijvoorbeeld geholpen met het ontwerpen van de T-shirts.
GUIDO: Willen jullie hier nog lang mee doorgaan?
Lionel: Ja, het bedrijf is in volle groei nu en we hebben een mooi plan naar de toekomst toe. Zo willen we naar Australië, Japan en Zuid-Korea trekken om daar te verkopen. Veel tijd om deze landen te bezoeken is er niet, dus stel het je allemaal niet te mooi voor! (lacht) Nee, ik heb een boeiende en uitdagende job, ik heb echt niet te klagen.
 
(CB)
 
Meer info vind je op www.2Handy.eu

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%