‘Musketon’ ontwerpt ongewone affiches en flyers voor fuiven
Share/Save/Bookmark
‘Musketon’ ontwerpt ongewone affiches en flyers voor fuiven

Categorie: Ondernemen

Enkele weken geleden stuurde een studente een mysterieus mailtje naar onze redactie met daarin de vraag of we niet eens iets konden schrijven over Musketon, een studentondernemer die 21 jaar is, illustratie studeert, een licht Limburgs accent heeft, maar voor de rest anoniem wil blijven. Geïntegreerd namen we contact op met hem en de creatieveling had het inderdaad niet graag over zichzelf, maar over zijn project raakte hij daarentegen niet uitgepraat. En ’t is wel best boeiend ook, lees zelf maar.

 

GUIDO: Vanwaar de zin om zelf iets op te starten?

 
Musketon: Enkele jaren geleden heb ik samen met een vriend het project We Masturbate uit de grond gestampt, om het taboe rond meisjes en masturbatie uit de wereld te helpen. Aanvankelijk werd gedacht dat een meisje het brein achter de hele operatie was, maar langzaamaan bleek dat het twee jongens waren, wij dus, en dan zijn we ermee de commerciële toer opgegaan. We lieten T-shirts drukken, haalden alle kranten en hadden zelfs de grootste Netlog-pagina van heel België. Na twee jaar was de fun er een beetje af, dus hebben we de stekker uit het project getrokken. Maar we hadden ons supergoed geamuseerd en hadden ook enorm veel bijgeleerd, daarom zijn we allebei met iets nieuws gestart. Mijn kompaan met Dead, Serious! – een niet alledaagse kledinglijn met T-shirts en truien dat sinds kort trouwens van naam veranderd is naar Death, Shred! – en ik met Musketon. Ik ontwerp nu al zo’n twee jaar flyers en affiches onder die naam. Geen gewone met een achtergrondbeeld en wat tekst over hé, ik werk er echt heel hard aan en steek er ook veel liefde in. Als je een rijtje hebt met verschillende flyers en affiches, haal je mijn werk er ook zo uit. Het zijn affiches met een hoek af, zeg maar. Eerst ontwierp ik voor feestjes en dj’s van hier in de buurt, maar sindsdien kreeg ik alsmaar meer aanvragen binnen. Van dj Murdock bijvoorbeeld, die geregeld in grote clubs draait en mijn werk gebruikt om events te promoten. Andere dj’s laten de prent op een T-shirt drukken en gaan die dan hypen. Ondertussen heb ik voldoende inzicht in wat het publiek wil zien en durven ze me ook al eens vragen om te helpen bij de marketing achter een feestje. Dan ga ik de Facebookpagina van het event illustreren om ze zo te onderscheiden van alle andere of help ik bij de ontwikkeling van de website.
GUIDO: Hoe groot is Musketon al?
Musketon: Vorig jaar heb ik veel gewerkt voor Make-up Club in Gent en ik werk ook geregeld voor clubs en dj’s in Leuven en Limburg, maar ik heb het gevoel dat ik hier in België niet zoveel meer kan groeien. Hopelijk kan ik snel internationaal gaan. Weet je, veel studenten kiezen voor een studierichting, maar weten eigenlijk nog niet waar ze naartoe willen met dat diploma. Ik wel. En ik wil van deze vier jaar ook gebruik maken om Musketon zo bekend mogelijk te maken, zodat ik onmiddellijk gelanceerd ben als ik afstudeer.
GUIDO: Anderen zouden lopen pronken met wat ze bereikt hebben, maar jij blijft liever anoniem. Waarom?
Musketon: Mijn dichte omgeving weet wel waarmee ik bezig ben, maar ik loop er liever niet mee te koop. Mijn kop hoeft toch ook niet op de website, want wat hebben de bezoekers daaraan? Als ze willen uitzoeken wie ik ben, moeten ze daar zelf maar achter komen, dat is veel leuker. Anonimiteit werkt trouwens ook veel beter. Denk maar aan Daft Punk, zij hebben hun succes ook grotendeels te danken aan het feit dat ze zich altijd afbeelden met een helm op. Voor Dr. Lektroluv, een dj die zich verschuilt achter een groen masker, geldt hetzelfde verhaal.
GUIDO: Hoe begin je aan zo’n tekening?
Musketon: Sommige opdrachtgevers hebben enkele eisen waarmee ik rekening moet houden, anderen geven me dan weer carte blanche. Hoe dan ook, ik stuur het beeld pas door als ik er volledig tevreden over ben. En aangezien ik met deadlines zit, en soms maar twee dagen tijd heb, moet ik dus nu en dan wel eens een nachtje doorwerken. Naar de les gaan is dan behoorlijk vermoeiend…
GUIDO: En wat als ze nadien niet tevreden zijn?
Musketon: Dat gebeurt wel eens ja, en dat doet pijn. (lacht) Dan moet ik het beeld gaan herkauwen of vliegt het in de prullenmand en begin ik zelfs helemaal opnieuw. Aan de andere kant zorgt die stress ervoor dat ik een gevoel van voldoening krijg als het resultaat wél goed is. En die kick, daar doe ik het voor.
 
(SVR)
 
 
 
Info rond Musketon op http://musketon.be/

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%