Student Emiel Willems over zijn eventbureau Vice Company - “Organiseren heeft altijd al in mijn vingers gezeten.”
Share/Save/Bookmark
Student Emiel Willems over zijn eventbureau Vice Company - “Organiseren heeft altijd al in mijn vingers gezeten.”

Categorie: Ondernemen

Dit weten we wel zeker: de 20-jarige Emiel Willems verveelt zich nooit. Naast zijn studies marketingmanagement aan de Katholieke Hogeschool Kempen en zijn zelf georganiseerde poker-, film- en barbecueavondjes houdt hij zich bezig met een nóg grotere uitdaging: een eigen bedrijf. Emiel startte namelijk samen met een vriend een professioneel eventbureau op in Balen in oktober 2010. Benieuwd? Wij ook!

 

GUIDO: Hoe ben je op het idee gekomen om een eventbureau op te richten?

 
Emiel: Organiseren heeft altijd al in mijn vingers gezeten. Als we met vrienden iets van plan waren, dan nam ik meestal het voortouw. Ik plande zelf ook regelmatig avondjes bij mij thuis. Vanaf mijn 16de ben ik dan begonnen met het uitzetten van fuiven in jeugdhuizen. Na zo’n event had ik altijd een gevoel van voldoening, en dát heeft de doorslag gegeven. Bovendien zit het zelfstandig zijn ook een beetje in de familie, want ook mijn grootvader startte zijn eigen bedrijf op, evenals mijn vader, die nog steeds een zelfstandige is.
GUIDO: Na het idee volgde dan de grote sprong in het onbekende: een eigen bedrijf. Hoe ben je precies tewerk gegaan?
Emiel: Ik heb twee jaar geleden een cursus bedrijfsbeheer gevolgd in de avondschool. Daarna heb ik raad gevraagd aan mijn ouders, die door hun eigen ervaring wel raad wisten. Ik deelde mijn idee van een eigen zaak met een vriend, Yentl Geukens, en hij uitte meteen zijn interesse. Yentl (19) heeft veel ervaring wat betreft design en websitebuilding en heeft goede ideeën. We besloten om zakenpartners te worden en samen vroegen we raad aan een boekhouder, die de zaak officieel liet maken. Yentl en ik zijn erg complementair: hij houdt zich bezig met onze website en het ontwerp van de affiches, ik houd me bezig met de zakelijke aspecten zoals contacten, afspraken en planningen. We gaan natuurlijk wel samen op zoek naar ideeën. Bij de aanvang hebben we ook veel steun en advies gekregen, vooral van onze ouders, en dat is leuk. Ik vind het belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. Onze ouders hebben ons bijvoorbeeld ook financieel gesteund, zodat we geen lening moesten aangaan.   
GUIDO: Stel, GUIDO wil een evenement organiseren en contacteert Vice Company. Wat gebeurt er dan?
Emiel: Eerst en vooral maken we een afspraak met de klant, want persoonlijk contact en een goede verstandhouding zijn onze prioriteiten. Op de afspraak vragen wij wat je precies wilt organiseren. Dat kan zeer ver gaan: alles wat jij als een event ziet, proberen wij te realiseren. De volgende vraag is het budget dat ter beschikking staat. Daarna proberen we het event te visualiseren en gaan we op zoek naar voorstellen voor de praktische zaken: geschikte locatie, decoratie, muziek, licht, alles wat nodig is.
GUIDO: Dat lijkt me een hoop werk voor twee studenten. Kunnen jullie je studies wel combineren met een eigen zaak?
Emiel: De combinatie is zeker niet altijd even gemakkelijk, maar er is veel vraag naar ons bedrijf en we hebben dus redelijk wat werk. We mogen dus zeker niet klagen. We proberen ons werk en onze school gewoon goed te plannen, maar soms moeten we natuurlijk wel lessen laten vallen. Zo plannen we bijvoorbeeld minder events van onszelf wanneer de examens voor de deur staan. Maar de vragen van klanten behandelen we altijd!
GUIDO: Hoe zien jullie de toekomst?
Emiel: We willen groter worden, en daarom moeten we zoveel mogelijk opdrachten aannemen zonder onze school te verwaarlozen. Mijn studie marketingmanagement draait immers rond publiciteit en reclame, en ligt dus perfect in de lijn van het bedrijf. Ook zijn we volop bezig met reclame te maken, door visitekaartjes, reclame op auto’s en een spandoek te verspreiden, én onze website bekend te maken. Ten slotte vinden we het belangrijk om uit onze fouten te leren: bijvoorbeeld een betere locatie voor een fuif zoeken of reclame sneller proberen verspreiden. Alles kan immers altijd beter.

(JS)


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%