David heeft een succesvolle voordeelsite gelanceerd
Share/Save/Bookmark
David heeft een succesvolle voordeelsite gelanceerd

Categorie: Ondernemen

Na zijn marketingstudies in Brussel lanceerde de inmiddels 27-jarige David Mendlewicz de voordeelsite GossipZone. Het concept is eenvoudig en slaat aan: elke dag komt een nieuw voordeel online, dat slechts 24 uur geldig is. Het leven is voor de rappe!

 

 

"Een eigen zaak opstarten is een erg verrijkende ervaring. Opwindend zelfs!"
 
"Een restaurantje doen tegen halve prijs, een schoonheidsbehandeling, noem maar op," zegt David. "Bij sommige voordelen gaat er tot 70% van de prijs af." En dat is nog niet alles: gebruikers van de site die hun ervaringen delen met hun vrienden via Facebook, Twitter of andere sociale netwerken, krijgen 6 euro korting op hun volgende aankoop.
 
Ondernemersbloed
 
Het ondernemersbloed stroomde al vroeg door Davids aderen, want zijn eerste bedrijfje was al een feit toen hij nog op de schoolbanken zat. Hij is altijd gefascineerd geweest door internet en nieuwe media, dus hij aarzelde geen seconde om GossipZone op te starten.
 
"Zo'n nieuw project uit de grond stampen, is altijd een hele klus," vertelt David. "Het is een heus avontuur, waar veel tijd, energie en organisatie in kruipen. Maar het is tegelijk een erg verrijkende ervaring. Opwindend zelfs! En je moet er te allen tijde je hoofd bijhouden. Je moet rekening houden met de vaste kosten, met je personeel en alles wat daarbij komt kijken. Het gebeurt uiterst zelden dat een nieuwe zaak onmiddellijk winstgevend is. Op het eind van de maand eet ik dikwijls spaghetti met ketchup." Hij kan er zelf mee lachen. "Ach, dat kan me niet schelen, want ik heb mijn vrijheid, en die is erg belangrijk voor me."
 
Personeel
 
David werkt momenteel met vier personeelsleden, aangevuld met freelancers voor speciale opdrachten of in drukke periodes. Het gaat vooral om leeftijdsgenoten van hem, dus de sfeer zit altijd goed en er is geen kloof tussen de 'baas' en zijn 'personeel'. David: "Bij ons heerst een echte start-up spirit. Ik kan het belang van de juiste medewerkers in de startfase niet genoeg benadrukken. De relatie tussen mijn medewerkers en ik is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Ik investeer in hen, en zij investeren in zichzelf. Iedereen die hier werkt, gelooft in het succes van het project en ziet zichzelf in de loop der jaren doorgroeien binnen GossipZone. Iedereen geeft het beste van zichzelf om er een bloeiend bedrijf van te maken."
 
David werkt dagelijks van acht tot acht. Kloeke werkdagen van twaalf uur dus. Is het dat harde werk waard, financieel gezien? "De ene maand kom ik al beter rond dan de andere," bekent hij. "Maar kijk, ik ben nog niet omgekomen van de honger en ik doe ernaast ook nog iets anders, om te kunnen leven. Op dit moment wordt elke cent die GossipZone oplevert namelijk onmiddellijk weer geïnvesteerd in het bedrijf."
 
www.gossipzone.be

(SD)


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%