Laurens Kinget, bedenker van Ghent College (en andere must have) Sweaters
Share/Save/Bookmark
Laurens Kinget, bedenker van Ghent College (en andere must have) Sweaters

Categorie: Ondernemen

Het heeft revolutionairen bloed, zweet en tranen gekost om de klassieke schooluniformen te bannen en nu praktisch iedereen kan aantrekken wat hij of zij wil, verschijnt Laurens Kinget op het schooltoneel. Samen met zijn team bracht de 20-jarige industrieel ingenieur in spe enkele sweaters uit die als uniform voor studenten kunnen dienen en amper een dik jaar later spotten we dat kledingstuk al in verschillende grote steden van de noordkant van ons land. Hoe hij dat voor elkaar krijgt? Dat vroegen wij ons ook af.

 

GUIDO: Die sweaters zijn precies uit het niets opgedoken, maar zijn wel overal aanwezig. Hoe zit dat?

 
Laurens: Anderhalf jaar geleden heb ik met enkele vrienden de Ghent College Sweater gelanceerd, als reactie op de Ghent University Sweater, omdat er niets bestond voor hogeschoolstudenten. Vrienden uit andere studentensteden vroegen me om iets gelijkaardigs te lanceren bij hen en zo zijn de Bruges en Kortrijk College Sweater ontstaan, en sinds dit jaar zijn we ook actief in Leuven met de Leuven University Sweater. Sindsdien kwamen ook alsmaar meer studentenclubs aankloppen om te vragen of we geen kledij voor hen willen ontwerpen. We doopten ons KING Textiles, werden groter en groter en leveren ondertussen zelfs al gepersonaliseerde kledij aan bedrijven en sportclubs.
GUIDO: Wat is de eerste stap om zoiets effectief op de markt te brengen?
Laurens:
We maakten A4-blaadjes met wat info en een ontwerp van de pull en legden dat in de bibliotheek van onze hogeschool. Wel grappig als ik daaraan terug denk, nu zijn we veel professioneler geworden.
GUIDO: Hoezo?
Laurens: We zijn groter geworden door mond-aan-mondreclame en via onze Facebookpagina en besloten dan dat het tijd werd om een stevige website online te zetten. Daarnaast maken we veel publiciteit door middel van affiches en flyers. Pas op, de logistiek was en is nog altijd niet eenvoudig. Mijn kot doet voorlopig dienst als magazijn en kantoor, wat niet ideaal is natuurlijk. In het begin hadden we ook geen café waar we onze sweaters konden verkopen, dus organiseerden we een afhaalmoment op mijn kot. Honderd mensen zijn die dag over de vloer geweest… Behoorlijk hectisch. (lacht) De kotbaas vond dat natuurlijk niet zo leuk en dus moest ik op het einde van vorig academiejaar op zoek naar een nieuwe stek.
GUIDO: Heb je zelf veel spaarcenten in dit project gestopt?
Laurens: Nee, wij zijn letterlijk vanaf nul gestart. Onze eerste sweaters hebben we pas aangekocht toen we genoeg bestellingen hadden, en we hebben ze pas betaald toen we het geld al in handen hadden. Om snel te kunnen groeien, hebben we wel het geld geïnvesteerd dat ik tijdens mijn vakantiejob heb verzameld. Daarnaast steek ik er natuurlijk wel veel tijd in, zowat te vergelijken met een parttime job. Het voordeel is dat ik zelf kan bepalen wanneer ik werk. Ik werk wanneer ik geen verplichte lessen of feestjes heb. Het wordt hoe langer hoe moeilijker om dit te combineren met mijn studies, maar hoewel we al in veel verschillende studentensteden een voet tussen de deur hebben, is er nog steeds een lange weg te gaan.
GUIDO: Weet je zeker dat dit geen hype is die binnenkort overwaait?
Laurens: Dat geloof ik niet. Iedereen heeft toch kledij nodig? Elk jaar komen er ook nieuwe studenten op de campussen en onze pull is modieus, studentikoos en niet duur. Het feit dat alles door en voor studenten wordt gefabriceerd en dat de pulls in cafés worden verkocht, spreekt ook wel aan denk ik. We proberen ons toffe imago bovendien te behouden door feestjes te organiseren, gratis bier weg te geven enzovoort. Zulke activiteiten kondigen we altijd ruim op tijd aan via onze Facebookpagina. Die kan je dus maar beter goed in het oog houden.
 
 
 
(SVR)

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  100%