Thomas Anthoni en Ben Van Gorp van Webalize bedachten Bakkersonline
Share/Save/Bookmark
Thomas Anthoni en Ben Van Gorp van Webalize bedachten Bakkersonline

Categorie: Ondernemen

Niets irritanters dan met een kater in de eindeloze wachtrij van je buurtbakker te moeten aanschuiven om nadien te ontdekken dat de persoon voor jou met de laatste pistolets gaat lopen. Thomas en Ben to the rescue, want de 23-jarige ondernemers uit Kasterlee creëerden met hun bedrijf Webalize een online bestelsysteem voor bakkers, zodat jouw koffiekoeken klaarliggen en je die in no time kan ophalen wanneer het jou het best past. Met een beetje geluk worden de koeken zelfs aan je voordeur geleverd en hoef je dus amper je bed uit om van een overheerlijk ontbijt te kunnen genieten. Sinds de lanceerdatum, in juli 2010, sloten almaar meer bakkers zich aan en moesten de twee al drie nieuwe medewerkers zoeken om de taken te kunnen bolwerken. Of hun broodje al gebakken is? Een gesprek.

 

Thomas: Ben en ik spraken er al langer over om samen iets op te richten, maar het bleef meestal gewoon bij wilde plannen voor later. Uiteindelijk zijn we dan toch concreet beginnen na te denken en op een typische café-avond kwamen we na enkele minder goede ideeën bij bakkersonline uit. Grote spelers zoals Colruyt en Delhaize hebben kapitaal om te investeren in online bestelmogelijkheden, maar voor kleinere zelfstandigen is het minder vanzelfsprekend. Door bakkers te bundelen op een grote website, profiteren ze van onder andere een gedeelde kost, een bekende website, een hoger bezoekersaantal, een professioneel webteam enzovoort. Eerst en vooral zijn we op zoek gegaan naar iemand die iets van websites kende en mee in ons project wou stappen. Zo zijn we redelijk snel bij Toon en Stef uitgekomen, echte krakken en zeer gemotiveerd. Na enkele meetings kwam er een eerste versie op tafel en van zodra die klaar was, hebben we ons bedrijf effectief opgericht. Webalize heet het, en wij voorzien online bestelsystemen voor bakkers, zodat de klant van thuis uit zijn broodje kan laten bakken.

 
GUIDO: En dan moet je naar bakkers stappen. Zagen ze jullie graag komen?
Thomas: Op de eerste afspraken hebben we natuurlijk enorm veel bijgeleerd over hoe de website nog beter kon werken. Nadien hebben we die volledig op punt gezet en haalden we met Bakkerij Verheyen uit Lichtaart, een deelgemeente van Kasterlee, onze eerste klant binnen. Momenteel zitten we al aan de derde of vierde versie van de website en hebben we opties als online betalen geïntegreerd. We proberen almaar meer bakkers te bereiken, niet alleen telefonisch en aan de hand van een bezoekje, maar we schuimen ook beurzen af, plaatsen online advertenties, gaven een presentatie bij een Bakkersbond enzovoort. Op die manier willen we zowel jonge als meer ervaren bakkers opzoeken.
GUIDO: Er zit dus schot in de zaak.
Thomas: Inderdaad. We zijn trouwens ook op zoek naar mensen die overtuigd zijn van ons idee en die het hele concept willen gaan voorleggen aan bakkers. Dat kunnen zowel fulltime vertegenwoordigers zijn als studenten die iets te veel vrije tijd hebben en dit buiten de schooluren kunnen doen. Geïnteresseerden kunnen altijd terecht op onze website of via info@bakkersonline.be.
GUIDO: Kan je dit zelf nog vlot combineren met je studie?
Thomas: Momenteel ben ik nog de enige die les heeft. De rest is ondertussen afgestudeerd. Natuurlijk moet je soms wel eens een uurtje skippen of iets vroeger naar huis vertrekken ’s avonds, maar grote problemen zijn er niet. Het is ook niet echt een nine to five-job hé. Eén keer per week werken we samen vanuit een kantoor in Gent, maar voor de rest werkt iedereen waar hij wil. Dat gaat van een eenvoudige mail beantwoorden op kot tot brainstormen over nieuwe ideeën aan de rand van het zwembad op vakantie. Het enige wat ik kan doen, is hopen dat het ooit onze fulltime job wordt. We willen in eerste instantie uitgebreid vertegenwoordigd zijn in Vlaanderen. Nadien kunnen we ons concentreren op Wallonië… en Nederland misschien?
 
Info: www.bakkersonline.be
 
(SVR)

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  100%