TWITTER + MUSIC = TWUSIC
Share/Save/Bookmark
TWITTER + MUSIC = TWUSIC

Categorie: Ondernemen

Nee, dit kan geen toeval zijn. Een van de twee jonge kerels achter Twusic, een applicatie om gratis muziek te verspreiden via Twitter, lijkt met zijn blonde krulletjes en hoodie sprekend op Mark Zuckerberg, de inmiddels legendarische stichter en CEO van Facebook. Toch bevinden we ons voor dit interview niet in Amerika, maar gewoon in een café in Brussel.

 

Na een paar jaar meegedraaid te hebben in het radiowereldje, waar hij op zijn zestiende binnenrolde, begon Amaury Lesplingart (hij is de Zuckerberg-lookalike) samen met zijn beste maat Alexis Lecomte het webbedrijf 56k.

 
Websites bouwen
 
"We waren toen al actief in het bouwen van websites," herinnert Amaury zich. "We wilden er graag verder in gaan, maar geen enkel webbedrijf bood ons een job aan. Misschien omdat ik geen diploma heb. (lacht) We hebben dan ons spaargeld samengelegd en hebben zelf ons eigen bedrijf opgericht. Uiteraard hebben we hier in Brussel massa's concurrentie, want er zijn veel webbedrijfjes. Zo snel mogelijk klanten scoren was dus de boodschap. Waarin we ons onderscheiden van de concurrentie, is dat wij als enig Brussels agentschap client start-ups aanvaarden, voor mensen die iets willen betekenen op het internet, maar geen startkapitaal hebben. Wij tekenen voor hen een jaarplan uit, zodat ze een goed product krijgen zonder zich iets te moeten aantrekken van de technische kant van de zaak."
 
YouTube-video's integreren in Twitter
 
Web development is maar een van de activiteiten waar Amaury en Alexis zich mee bezighouden. Los van het werk voor cliënten hadden ze zelf namelijk ook een gouden idee. Ze richtten er zelfs een tweede bedrijf voor op, onder de naam LemonLab. En dat idee heette Twusic. Amaury: "Het idee voor Twusic heb ik al surfend gekregen. Ik kreeg op Twitter allerhande muziek aangeraden door vrienden, maar het irriteerde me dat ik die daarna zelf moest gaan opzoeken op YouTube. Waarom kon die muziek niet geïntegreerd worden in Twitter zelf? Dat bestond nog niet, dus we wisten meteen dat we een origineel idee te pakken hadden. Na acht maanden werken hadden we een zoekmotor gebouwd die uit een tweet automatisch een songtitel en de artiest kan isoleren."
 
Indrukwekkend. Maar hoe activeren we die applicatie concreet? "Uiteraard moet je eerst Twitter-gebruiker zijn. Surf daarna gewoon naar onze site, klik op de grote blauwe knop op onze homepage, en alles is in kannen en kruiken," zegt Amaury. "Vanaf dat moment worden alle hashtags #nowplaying automatisch omgezet in YouTube-video's. Ideaal om via Twitter muziek uit te wisselen met je vrienden dus."
 
Elke maand rondkomen
 
De boys achter 56k, LemonLab en Twusic zijn nog geen jaar bezig, en toch zijn ze erin geslaagd zichzelf vanaf het begin een salaris uit te keren vanuit hun eigen firma. Amaury relativeert: "Het is niet elke maand even gemakkelijk, maar het is wel een economische realiteit. Als er op het einde van de maand niet een bepaalde som op onze rekening staat, kunnen we ons eigen salaris niet uitbetalen. Als we dat niet doen, kunnen we onze huishuur niet betalen en krijgen we onze huisbazen op onze kop. Dat willen we te allen prijze vermijden, en dus doen we ons best om ervoor te zorgen dat zulke situaties zich niet zullen voordoen. We zijn niet te beroerd om bijvoorbeeld de boer op te gaan bij de handelaars in onze buurt om onze webdiensten aan te prijzen. Ons e-avontuur moet blijven draaien!"
 
www.twusic.com
 
(SD)
 

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  100%