Bart Mus staat samen met drie vrienden aan de basis van Belgian Starcraft Competition
Share/Save/Bookmark
Bart Mus staat samen met drie vrienden aan de basis van Belgian Starcraft Competition

Categorie: Ondernemen

 


Het grootste deel van z’n vrije tijd besteedt Bart Mus, een 22-jarige VUB-masterstudent ingenieurswetenschappen uit Brugge, aan de studentenraden en –kringen waarin hij zetelt, maar één paar keer per jaar gaat alle aandacht naar de organisatie van de Belgian Starcraft Competition, een wedstrijd waarbij tientallen deelnemers het tegen elkaar opnemen in de wereldbekende gelijknamige game. In november vond de derde editie plaats en daarmee zit het eerste boekjaar erop. Tijd voor een reflectiemoment dus. Vingers op de knoppen en vragen in de aanslag? Shoot!

 
GUIDO: Hoe kwamen jullie op het idee?
Bart: In andere landen vinden al een tijdje grote Starcraft-toernooien plaats. Jeroen De Witte, Louden Ghyoot, Jon Burke en ik vonden dat België niet kon achterblijven en dus kwamen we al joggend (lacht) op het idee om zelf een toernooi in ons land te organiseren. In eerste instantie hebben we heel wat fora afgeschuimd op zoek naar Belgische spelers om bij hen onmiddellijk ons voorstel te lanceren. Daarnaast hebben we natuurlijk ook eens gekeken hoe soortgelijke toernooien in andere landen op punt worden gezet. Zo is de bal aan het rollen gegaan.
GUIDO: Hoe gaat de Belgian Starcraft Competition concreet in zijn werk?
Bart: Het is een gratis online competitie, de deelnemers spelen dus gewoon van thuis uit, en de bedoeling is zo snel mogelijk een legertrachten op te bouwen om het kamp van de tegenstanders te vernietigen.Wij zorgen ervoor dat iedereen zich op het juiste tijdstip aanmeldt en brengen dan de verschillende spelers bij elkaar. Als een soort scheidsrechter starten wij de eerste wedstrijd tussen twee spelers tot iedereen aan de beurt is geweest. Na afloop van elke wedstrijd sturen de spelers ons de scores en replays door, zodat wij die goed kunnen bijhouden. De uiteindelijke winnaar krijgt een mooie prijs, die we dankzij een sponsor kunnen aanbieden. En als we geen sponsor vinden, halen we zelf wel een paar euro’s uit de spaarpot. (lacht)
GUIDO: Ondertussen hebben jullie de derde competitie al achter de rug. Het loopt dus gesmeerd?
Bart: De eerste competities waren heel erg tof. De respons van de Belgische Starcraft 2-community was groter dan we ooit hadden verwacht. Bovendien blijven de meeste spelers terugkeren en overtuigen ze ook nog vrienden om mee te doen, wat bewijst dat ze ’t toch wel leuk vinden. Bij de derde editie startten we met 48 spelers, zowat een verdubbeling ten opzichte van het aantal gamers bij de eerste twee edities.
GUIDO: Hoe hebben jullie de taken verdeeld?
Bart: Jeroen coördineert het geheel en verzorgt de website. Jon, Louden en ik verdelen de taken onder elkaar, naargelang van wat ons het beste ligt. Voor de laatste editie, die van november, heb ik bijvoorbeeld de flyer ontworpen. Die werd door Louden op fora verspreid en ondertussen werkte Jon aan de live stream. Onder de huidige vorm valt de competitie best te combineren met mijn studies, zeker omdat we met vier zijn. Het is voornamelijk tijdrovend in de week waarin de competitie staat gepland: spelers opzoeken, poules maken en dan in het weekend de competitie zelf in goede banen leiden. Bedoeling is om op jaarbasis een viertal edities te houden en één daarvan uit te bouwen tot een groot evenement. We denken er ook aan om een “BarCraft” op poten te zetten. Daarbij verzamelen we alle Starcraft-fans in een café om daar samen een groot toernooi te volgen. Dit fenomeen bestaat al een tijdje in Amerika. Het wordt voor ons wel een uitdaging om dit in de toekomst te combineren met het professionele leven. Dat is ook de reden waarom we het aantal edities per jaar liever aan de lage kant houden. Het zou echter wel heel cool zijn om uiteindelijk een Belgisch kampioenschap te lanceren.
GUIDO: Ben je zelf een fervente gamer?
Bart: Ik ben al geruime tijd fan van Starcraft, wij alle vier trouwens, maar ’t is niet zo dat we fantastisch goede spelers zijn hoor. Zeker ik niet (lacht).
 
Bart, Jeroen, Louden en Jon zijn voortdurend op zoek naar nieuwe sponsors. Kan jij hen hierbij helpen? Neem dan contact op via belgianstarcraftcompetition@gmail.com.
 
Meer info: www.belgiansc.comli.com

(SVR)


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%