The secret to success volgens Richard Branson
Share/Save/Bookmark
The secret to success volgens Richard Branson

Categorie: Ondernemen

 


Richard Branson, de Britse multimiljonair die als stichter van de Virgin Group aan het hoofd staat van verschillende ondernemingen, heeft in het Amerikaanse maandblad Entrepreneur enkele tips gegeven die starters kunnen helpen bij het oprichten van een eigen zaak. Een overzicht:

 
 
- Leer hoe je jouw businessidee heel kort en bondig kunt formuleren om zo investeerders, partners en werknemers aan te trekken. Als oefening kan je het eerst in een Twitter-formaat gieten (140 karakters), nadien mag je uitbreiden tot maximaal 500 tekens.
 
- Blijf gefocust, leg je doelstellingen en strategie vast en ga recht op je doel af. Plan ook niet verder dan twee of drie jaar vooruit.

- Bekijk je inkomsten en uitgaven. “Wees realistisch over de kosten. Kapitalisatie is niet hetzelfde als kosten. Wie ondergekapitaliseerd begint, hypothekeert zijn onderneming.”
 
- Neem niet zomaar vrienden en familieleden mee in de opstart, maar ga voor mensen die je nodig hebt en die capabel genoeg zijn.

-  “Weet wanneer je opzij moet stappen. Weinig ondernemers zijn ook goede managers. Je moet weten wanneer je de teugels moet overlaten aan een goede manager. Als het nodig is, kun je er altijd weer instappen.”
(SVR)
 

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%