Sam (23) ontwikkelt gebruiksvriendelijke websites met webbedrijf KWERRI
Share/Save/Bookmark
Sam (23) ontwikkelt gebruiksvriendelijke websites met webbedrijf KWERRI

Categorie: Ondernemen

Voltijds zelfstandig student Industriële Wetenschappen met afstudeerrichting Informatica aan de Hogeschool Gent en succesvol zaakleider van webbedrijf Kwerri: Sam Vloeberghs weet het op 23-jarige leeftijd allemaal klaar te spelen. Al in het vijfde middelbaar had de jongeman een enorme interesse voor websites en het bouwen ervan en ook de ondernemerskriebel kreeg hem snel te pakken. De student sloot het eerste boekjaar van Kwerri af met een mooie winst en denkt nog lang niet aan stoppen.


 

GUIDO: Kwerri, dat is wel een heel unieke naam voor een bedrijf.  
Sam: In 2008 startte ik mijn eerste zelfstandige onderneming, 'SV-webdev', wat stond voor ‘Sam Vloeberghs Webdevelopment’. Aangezien ik me toespits op  webontwikkeling in het algemeen, lag die naam voor de hand. Later maakte ik me de bedenking dat die naam misschien niet de meest professionele was, maar het bedrijf boekte wel succes, waardoor ik om fiscale redenen ben overgestapt naar een bvba. In mijn ogen het perfecte moment om SV-webdev om te dopen tot Kwerri, de ‘vernederlandsing’ van het Engelse query, wat vraagstelling betekent en verwijst naar de opdracht die je geeft aan een database om een bepaalde actie uit te voeren. Zo kan je bijvoorbeeld vragen om uit een adressenlijst de inwoners van Antwerpen te selecteren. Het eerste boekjaar van Kwerri heb ik kunnen afsluiten met een nettowinst van 1,3 keer mijn oorspronkelijke inbreng, waar ik zeer tevreden over ben.
GUIDO: Waaraan heb je dat succes te danken?
Sam:
Ik ben ervan overtuigd dat ik altijd kwaliteit aanbied. Op de markt zijn er vrij veel amateurs, dus misschien steek ik daar wel bovenuit. Ik heb ook helemaal niks van de economische crisis gevoeld, omdat er op de webmarkt nog steeds heel veel vraag is naar professionals. Bedrijven en particulieren betalen liever een cent meer voor een degelijk resultaat dan met een prutser in zee te gaan om zo de kosten te drukken.
GUIDO: Leg eens uit welke diensten Kwerri nu precies aanbiedt aan iemand die helemaal niks van computers of het internet kent.
Sam:
Waar ik me voornamelijk mee bezighoud, is content management. Dat betekent dat ik bijvoorbeeld een ontwerp voor een website krijg en ervoor zorg dat het resultaat op het beeldscherm de exacte kopie daarvan wordt. Daarnaast zorg ik ervoor dat de website heel gebruiksvriendelijk is, zowel voor bezoekers als voor mijn klant, die achteraf de website zelf up to date wil houden. Kwerri is dus bezig met het pure technische aspect in webontwikkeling.
GUIDO: Ben je voortdurend in de weer met je bedrijf of kan je jouw vrije tijd nog aan andere hobby’s spenderen?
Sam:
De combinatie met het studentenleven is niet echt evident, maar ik heb ondertussen wel ontdekt wat ik zoal kan doen om het gemakkelijker te maken. Zo bestaan er verschillende statuten aan hogescholen en universiteiten om mijn bedrijf en mijn studie optimaal te kunnen combineren. Bovendien werk ik wanneer ik dat zelf wil, want ik ben mijn eigen baas.
GUIDO: En dat wil je nog wel even blijven?  
Sam:
Ja. In de toekomst kan het bedrijf met wat geluk wel uitbreiden. Op termijn zou al het werk van Kwerri over moeten gaan in Innovatus bvba, waar ik zaakvoerder van ben samen met een oudleerkracht informatica. Met Innovatus organiseren we beleggersmeetings en exploiteren we sites. Mijn collega heeft een brede financiële kennis terwijl ik het technische aspect verzorg. Momenteel gaan mijn studies wel nog even voor en leef ik op de reserve die ik de vorige jaren heb opgebouwd. Op dit moment wil ik voornamelijk zoveel mogelijk leren, zowel in praktijk als in theorie.
 

 


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%