Het abc van de young starter: van S tot V
Share/Save/Bookmark
Het abc van de young starter: van S tot V

Categorie: Ondernemen

 


Terwijl anderen solliciteren naar een droomjob, nemen young starters het heft liever in eigen handen. Ze verdragen geen baas of logge structuur boven zich en worden zelfstandig. Of straffer nog: ze richten hun eigen bedrijf op. Natuurlijk komt bij de stap naar het zelfstandigenstatuut heel wat kijken. Een overzicht van A tot Z.

 
 
S)START-UP CAFÉ
 
Een Start-Up Café is een van oorsprong Engels concept waarbij verschillende partners, zoals bijvoorbeeld hogescholen, zelfstandigenorganisaties en provinciale of gemeentebesturen, samen een 'gelegenheidscafé' oprichten waar afstuderende studenten op informele wijze de kans krijgen om ondernemersinfo te sprokkelen en een professioneel netwerk op te starten. De Katholieke Hogeschool Leuven introduceerde het concept in ons land.
 
T)THUISKANTOOR
 
Als je geen geld hebt om een kantoor te huren, mag je dan ook gewoon van thuis uit werken? Uiteraard mag dat, maar zorg er dan wel voor dat je thuis een professionele kantoorruimte inricht die goed afgeschermd is van je leefomgeving. Een tafel en stoel in de hoek van de kamer zetten, is zeker niet de beste oplossing. Een kamer met deur is het beste thuiskantoor. Als dit niet mogelijk is, plaats een scherm. Komen er vaak klanten op bezoek? Zorg dan dat je huis netjes is en je hen op een correcte manier kunt ontvangen.
 
U)UITZWERMING
 
'Essaimage' is geen nieuw soort exotische massage, wel een Frans woord dat zoveel betekent als 'uitzwerming'. De term komt oorspronkelijk uit de imkerij, maar wordt ook gebruikt voor starters die een nieuw bedrijf oprichten (of overnemen) met de hulp van hun ex-werkgever. Die steun kan verschillende vormen aannemen, zoals informatie, methodologische en technische ondersteuning, opleiding, logistieke ondersteuning of financiële steun.
 
V)VIDEOCONFERENCING
 
Videoconferencing kan een valabel alternatief zijn voor een meeting ter plaatse. Het hangt ervan af wat het doel is dat je voor ogen hebt. Gaat het om een korte meeting waar vlug een paar puntjes op de i moeten worden geplaatst, dan hoef je je niet per se te verplaatsen, maar eerlijk gezegd had je het dan waarschijnlijk ook gewoon per telefoon kunnen afhandelen. Voor kennismakingsgesprekken en diepgaande vergaderingen blijven een stevige handdruk, live oogcontact en een gesprek rond de tafel echter onmisbaar. Uiteraard kan videoconferencing wel altijd handig zijn als je moet overleggen met klanten in het buitenland.
 
Volgende keer: van W tot Z
 
(SDB)

 


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%