Art-Studio Daniël: Van snoezelstudio tot Zumba-workout
Share/Save/Bookmark
Art-Studio Daniël:  Van snoezelstudio tot Zumba-workout

Categorie: Ondernemen

 


De 21-jarige Daniël Verstappen droomde als kind al van een eigen dans- en muziekstudio. Of de meeste dromen bedrog zijn? Niet als het van hem afhangt. Wat begon met een kleine, eerder amateuristische ruimte, groeide uit tot een heuse studio met meerdere kamers waarin wekelijks een 50-tal leerlingen zich van hun meest creatieve kant laten zien. De masterstudent muziek aan het Lemmensinstituut in Leuven deelt zijn passie niet enkel met de doorsnee muziekliefhebber. Zo organiseert hij ook lessen muziek en dans voor kinderen met een handicap en kunnen ouders en kinderen hun band in de snoezelruimte versterken, zonder daar ook maar een woord voor te moeten wisselen. Maar ook zangles en Zumba vallen onder het aanbod van de jongeman, dus stilzitten in Art-Studio Daniël is voor niemand een optie.

 
GUIDO: Altijd een muziekliefhebber geweest?
Daniël:
Wel, ik heb altijd een zwak gehad voor dans en toneel, maar muziek heeft altijd op nummer één gestaan. Al van jongs af aan wist ik dat ik mijn leven aan muziek wou wijden. Toen ik achttien jaar was, heb ik dan ook de eerste stappen gezet naar het oprichten van een eigen studio.
GUIDO: Nog maar net ‘volwassen’ en al een eigen vzw, dat is wel straf.
Daniël:
Eigenlijk ben ik vrij amateuristisch begonnen, zeker als ik de eerste studioruimte vergelijk met de uitrusting die nu beschikbaar is. Het is trouwens pas na een tijdje een vzw geworden, maar ik kan zeker niet klagen, want tot nog toe heb ik nog geen financiële moeilijkheden gekend. Meer zelfs, met zo’n vijftigtal leden kan ik wel spreken van een succes.
GUIDO: En daar zitten niet alleen doorsnee leerlingen bij.  
Daniël:
Inderdaad, bijvoorbeeld ook jongeren met een mentale handicap. Het aanbod van ontspanningsmogelijkheden voor die kinderen is heel erg beperkt. Ondertussen zijn er lessen muziek en dans voor die doelgroep, maar dat maakt maar een klein deel uit van het totale aanbod. Zo vullen wij het gat in de markt op, zeg maar.
GUIDO: Wat biedt de studio nog aan?
Daniël:
Er is een grote spiegelzaal waarin dansles en Zumba gegeven worden, maar daarnaast vinden ook muzieklessen in de kleinere lokalen plaats. Onlangs hebben we zelfs een snoezelruimte ingericht, waar we de zintuigen van het kind willen prikkelen door middel van lichteffecten, trillingen, muziek, tastmaterialen en geuren. Het is een soort quality time waarbij ouder en kind samen kunnen communiceren zonder woorden en waar ze tot rust komen, weg van alle drukte, in een ongedwongen en serene sfeer.
GUIDO: Is dat unieke aanbod jouw grootste troef en de reden waarom de studio zoveel succes kent?
Daniël:
Natuurlijk is dat een van de factoren, maar daarnaast wil ik met het aanbod voornamelijk inspelen op wat de klant zelf wil. Het gaat er heel erg flexibel aan toe, echt alles is op maat van de leerling gemaakt. Zowel het tempo als de frequentie van de lessen.
GUIDO: Ik kan me voorstellen dat het toch niet evident is om je studies te combineren met zo’n organisatie. Wat is jouw drijfveer op moeilijke momenten?
Daniël:
Ik vind het fantastisch om terug te kijken naar het absolute begin van de vzw en dat te vergelijken met wat ik nu al heb bereikt. Het is ook fijn om met een groep naar een evenement toe te leven, zoals een grote show. Samen een mooie prestatie neerzetten geeft een geweldig gevoel. De weg ernaartoe is soms lang en hard geweest, maar het eindresultaat maakt het de moeite waard.
GUIDO: Wat zou je in de toekomst graag nog bereiken, zowel persoonlijk als met de studio?
Daniël:
Zelf wil ik natuurlijk eerst en vooral mijn masterdiploma behalen en daarna vast beginnen te werken als contrabassist. De studio wil ik meer bekendheid geven door onder andere meer shows en evenementen te organiseren. Mijn leven staat momenteel op elk vlak in het teken van muziek en dat hoop ik in de toekomst te mogen blijven realiseren.
 
(CA)

 


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%