Claire is zelfstandig bloemiste
Share/Save/Bookmark
Claire is zelfstandig bloemiste

Categorie: Ondernemen

 


Toen de 25-jarige Claire Lefèvre haar studies tuinbouwkunde aanvatte, had ze maar één doel voor ogen: ooit zou ze haar eigen bloemenwinkel openen. En kijk, ondertussen is het zover. We gingen Claire opzoeken tussen de welgeschikte stampers en meeldraden.

 
 
"Als je zelf de baas bent, word je veel meer gerespecteerd door het cliënteel."
 
"Dit is een kinderdroom die werkelijkheid is geworden," zegt Claire, die is opgegroeid in een gezin van zelfstandigen. "Bloemen zijn voor mij synoniemen van schoonheid, puurheid, creativiteit, vrolijkheid, harmonie en esthetiek. Ze zijn aanwezig bij elk aspect van het leven, van de geboorte tot de dood."
 
Een levende stiel
 
Claire wordt duidelijk lyrisch van bloemen, en dat werd concreet in 2007, toen ze een eerste prijs bloemschikkunst wegkaapte bij de vakvereniging Jonge Floristen van België. "Ik heb het altijd schitterend gevonden om met bloemen bezig te zijn. Je kan er zoveel smaak en creativiteit in kwijt. De mogelijkheden zijn eindeloos, naargelang van het seizoen, de gelegenheid, de vormen, de kleuren, de boodschap die de bloemen moeten overbrengen... Het is een levende, bewegende stiel met veel menselijk contact."
 
Toen Claire de mogelijkheid kreeg om zelf de bloemenzaak waar ze werkte over te nemen, greep ze haar kans. De winkel bestond, dus over een geschikte locatie hoefde ze niet meer na te denken. Het cliënteel kende ze ook al. "Toch was elke goede raad welkom en kan je ook bij een overname een financieel zetje in de rug gebruiken," zegt Claire. "Maar wat je ervoor terugkrijgt, is onbetaalbaar. Ik ben vandaag mijn eigen baas en beslis alles zelf. Dat zorgt ervoor dat mijn werk stukken meer voldoening geeft dan toen ik nog in loondienst was. Nu heb ik ook een beter oog voor de organisatie en het dagelijks functioneren van de zaak. En ik zal je een geheimpje verklappen: als je zelf de baas bent, word je veel meer gerespecteerd door het cliënteel. Maar het is wel hard werken. De stress gaat nooit liggen. Ik werk zeven dagen op zeven, vaak elf uur per dag."
 
Ondertussen heeft Claire een halftijds assistente in dienst genomen, want anders dreigde ze het overzicht over haar takenpakket te verliezen. Toch heeft ze nog geen moment spijt gehad van haar overstap naar het zelfstandigenstatuut. "Mijn grootste voldoening is de tevredenheid van de klanten. Ze geven me vaak een complimentje, en wat nog belangrijker is: ze blijven terugkomen."
 

(SD) 


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%