Zanger en acteur Bram Van Outryve
Share/Save/Bookmark
Zanger en acteur Bram Van Outryve

Categorie: Ondernemen

 


 

Bram Van Outryve maakte zijn grote debuut op de Vlaamse televisie met zijn rol in de telenovelle David en schittert momenteel dagelijks op het scherm als ontwerper Axel in de VTM-reeks Familie, maar dat is lang niet alles. De 26-jarige Gentenaar spendeert zijn tijd ook aan verschillende muzikale projecten, richtte een vzw op voor aanstormend artistiek talent en spreekt geregeld radiospots in. Als zelfstandige is het vaak knokken om aan de bak te komen, maar dat heeft Bram er best voor over.
 
"Zonder passie kom je er niet als zelfstandige."
 
GUIDO: Wanneer besefte jij dat je voor het artiestenleven was geboren?
Bram:
Al van jongs af aan wist ik dat ik wou zingen en acteren. Toen ik een jaar of vier was en we naar een tenniswedstrijd in de regio gingen kijken, wou ik al het plein oplopen om een liedje te zingen of een gedicht voor te dragen. Het heeft dus altijd wel in mij gezeten.
GUIDO: Wat komt bij jou op de eerste plaats: zingen of acteren?
Bram:
Dat is voor mij een onmogelijke keuze. Ik zie zingen en muziek eerder als ontspanning, terwijl ik acteren als een technische handeling ervaar. Gelukkig heb ik nog nooit echt voor die keuze gestaan. Ik hou me met erg veel verschillende projecten bezig als acteur en als zanger.
GUIDO: En welke projecten zijn dat dan?
Bram:
Wel, ik heb een tijdelijke rol in Familie en binnenkort zullen de kijkers me ook te zien krijgen in een nieuwe reeks op VTM, waarin ik een nevenpersonage speel. Ook ben ik volop in de weer met verschillende muzikale initiatieven. Zo treed ik af en toe op met eenRed Hot Chili Peppers tributeband, vorm ik een muziekgroep met twee tegenspelers van Familie (Rockflakes) en ben ik lid van Deluxe Daddy, een band die Engelstalige muziek speelt. En dat is nog niet alles. Daarnaast ben ik ook nog een van de oprichters van vzw Entourage.
GUIDO: Wat houdt die vzw precies in?
Bram:
We bieden een soort van living aan waarin jonge artiesten de kans krijgen om voor een beperkt publiek te tonen waarmee ze bezig zijn. Vaak zijn dat muzikanten, maar er hebben ook tentoonstellingen en voordrachten plaats. De naam van de organisatie verklapt het uiteindelijke doel, en dat is om die artiest de kans te geven een netwerk of entourage uit te bouwen. In december 2010 ging de vzw van start en we merken inmiddels dat er steeds meer interesse voor is. Toch kiezen we er bewust voor het project kleinschalig te houden. Dat is ook de charme ervan.
GUIDO: Drukke agenda!
Bram:
Ja, maar als zelfstandige heb ik natuurlijk het voordeel dat ik kan kiezen wat ik wil doen. Ik deel mijn tijd grotendeels in zoals ik het wil en ik werk voor tal van werkgevers. Toch is het niet altijd even gemakkelijk. Je haalt het als zelfstandige niet zonder de nodige passie en gedrevenheid. Nu spendeer ik bijvoorbeeld een groot deel van mijn tijd aan repeteren met de bands, maar momenteel krijg ik daar geen geld voor. Op termijn weet ik wel dat ik met de optredens wat zal verdienen, dus zeg maar dat ik investeer in de toekomst.
GUIDO: Over die toekomst gesproken, wat wil jij zeker nog bereiken in je carrière?
Bram:
Het is misschien niet zo spectaculair, maar ik zou heel erg graag met een band in een busje rondtouren. Die ervaring lijkt me fantastisch. Maar daarnaast, laat die Hollywoodfilms ook maar komen hoor. (lacht) Nee, momenteel zie ik het allemaal nog niet zo groots. Ik doe gewoon graag waar ik mee bezig ben.
 
 
(CA)

foto: David Van den Broeck

Op 16 juli kan je Bram Van Outryve met the Royal Funk Force live aan het werk zien, om 19 uur op Polé Polé tijdens de Gentse Feesten.  


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  100%