Maxime lanceert een Facebook-app om een kot te vinden
Share/Save/Bookmark
Maxime lanceert een Facebook-app om een kot te vinden

Categorie: Ondernemen

 

Een Facebook-app om een kot te zoeken en te vinden, dat bleek gewoonweg nog niet te bestaan?! Public-relationsman Maxime kon zijn ogen niet geloven, sloeg de handen in elkaar met webwizard Alain en lanceerde Findaroom.
 
"Facebook is onmisbaar voor jonge ondernemers vandaag."

 

De 26-jarige Maxime Havaux kreeg het idee een paar jaar geleden. "Ik zat te surfen op een website om een kot te zoeken, maar ik ergerde me eraan dat het zo lastig was om in direct contact te komen met de aanbieders. Dat ging heel stroef, via een communicatiesysteem van de site zelf. Toen dacht ik: hoe mooi zou het zijn als dit allemaal gewoon via Facebook zou kunnen? Een vriend van me, Alain, is heel sterk in informatica, en hij heeft de app voor mij ontwikkeld."
 
Facebookvriend met je toekomstige kotgenoten
 
De app is de eenvoud zelve, maar je moet er maar opkomen. Je logt in op je Facebookprofiel en zoekt de applicatie Findaroom op. Daar kan je een kot zoeken, inzoomen op de landkaart, zoeken per stad of ook je eigen kot aanbieden. Helemaal gratis. "We wilden het accent leggen op de sociale dimensie van ons project, door het via Facebook aan te bieden," zegt Maxime. "Eenmaal je zoekertje is gepost, kan je het meteen delen met al je Facebookvrienden. Bovendien kan je ook in contact komen met je eventuele toekomstige kotgenoten, die via hun Facebookprofiel ook aan het gebouw met kamers zijn gelinkt. Wil je kennismaken met hen? Dat kan dan via een privéberichtje, of ook gewoon via onze app."
 
Maxime wou absoluut gebruikmaken van het hyperpopulaire sociale netwerk. Hij is daar zelfs heel duidelijk in: "Facebook is onmisbaar voor jonge ondernemers vandaag. Informatie en communicatie zijn in de hedendaagse maatschappij een kwestie van een fractie van een seconde geworden. Alles gaat razendsnel, en Facebook is daar het voorbeeld bij uitstek van. Wie online iets wil realiseren, kan niet meer om Facebook heen. Het geeft je geloofwaardigheid. Een bedrijf zonder website, is een bedrijf dat niet bestaat. Met Facebook is dat momenteel hetzelfde: je moet erop aanwezig zijn, of je mist de boot."
 
Van België naar Nieuw-Zeeland
 
De voordelen van een lancering via Facebook zijn legio: snelheid, zichtbaarheid en de mogelijkheid om internationaal door te breken. Maar het is niet omdat je een app lanceert, dat er meteen ook massaal van wordt gebruikgemaakt. Maxime duimt ervoor dat het wel gebeurt. Hij droomt zelfs van een netwerk waarbij studenten overal ter wereld een kot kunnen vinden, op welke campus dan ook, in alle mogelijke landen. "Ik ben momenteel met universiteitsrectoren aan het praten, in de hoop dat ze ons een steun in de rug willen geven om Findaroom bekend te maken onder hun studenten."
 
Maxime mag dan al van internationaal succes dromen, hij blijft realistisch en gokt niet uitsluitend op het succes van Findaroom. Daarom heeft hij het project gelanceerd als zelfstandige in bijberoep. Hij beschouwt zichzelf trouwens niet als een ondernemer pur sang, maar wil wel het ijzer smeden terwijl het heet is. Hij is ondertussen van plan om binnenkort naar Nieuw-Zeeland te vertrekken, om daar anderhalf jaar te gaan werken. "Ik hoop ginds in de eerste plaats mijn Engels te perfectioneren en er een job in de marketing of communicatie te vinden, zodat ik bij mijn terugkeer in België alvast een mooie ervaring op mijn cv heb."
 
Findaroom vind je op https://apps.facebook.com/findaroom
 
(SD)

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%