1 diploma 3 zelfstandigen: Bedrijfsmanagement
Share/Save/Bookmark
1 diploma 3 zelfstandigen: Bedrijfsmanagement

Categorie: Ondernemen

 

"Met een diploma kan je alle kanten uit."
Het klinkt als een cliché, maar het blijkt nog te kloppen ook. In deze rubriek gaan we op zoek naar drie zelfstandigen die hetzelfde diploma op zak hebben, maar heel uiteenlopende carrières hebben uitgebouwd. Vandaag nemen we drie ondernemende jongemannen onder de loep.

 

Wie? Gilles Verhulst
Wat? Zaakvoerder Renault garage Aarsele
Web? www.vdmotors.be
 
“Ik heb KMO Management gestudeerd, omdat dat wat in het verlengde lag van mijn middelbare studies economie-moderne talen. KMO was zo’n beetje de richting die alles meenam wat ik graag deed in het secundair. Mijn ouders werkten bovendien in een bedrijf met twee garages, dus ik wist dat ik sowieso daar kon beginnen werken na mijn studies.” Toen Gilles afstudeerde, hadden zijn ouders de mogelijkheid om nog een extra garage op de kop te tikken. Een meevaller, want op die plek werkt Gilles nu nog altijd. “Op die manier had ik meteen een eigen garage en dat is uiteraard goed meegenomen. Ik verkoop er zowel nieuwe auto’s als tweedehandswagens, en natuurlijk houd ik mij ook bezig met herstellingen.” Gilles doet zijn job graag en hoopt er altijd te blijven werken. “Ik mag absoluut niet klagen. Ik werk in een familiebedrijf, ik heb veel sociaal contact met andere mensen en ik heb een gevarieerde job met veel verantwoordelijkheden. De garage draait bovendien nog steeds uitstekend, ondanks de crisis. Ik kan dus enkel maar tevreden zijn.”
 
Wie? Pieter De Raedt
Wat? Zaakvoerder LabelFresh
Web? www.labelfresh.eu
 
Nog tijdens zijn studies besloot Pieter om samen met zijn vader het familiebedrijf LabelFresh op te richten, een onderneming die etiketten levert aan horecazaken, ziekenhuizen en andere plaatsen waar men voedsel bewerkt. “Mijn ouders zaten al in de ‘etikettenwereld’, dus het was evident om ook de stap te maken naar deze sector. Horecazaken en grootkeukens zijn wettelijk verplicht om hun voedsel te etiketteren en zo ook te voorzien van een productiedatum, dus er zal altijd een afzetmarkt zijn. We hadden bovendien het geluk dat Benny Bax ons bedrijf vernoemde in het VT4-programma De Smaakpolitie. Dat heeft ons zeker een pak publiciteit opgeleverd. Natuurlijk is er ook concurrentie, maar wij proberen gewoon goedkoper te zijn en gebruiksvriendelijkere etiketten te produceren.” Het bedrijf verkoopt enkel aan groothandelaars en niet rechtstreeks aan restaurants. De belangrijkste taken van Pieter zijn het onderhandelen met bestaande klanten over de prijs, het binnenrijven van nieuwe klanten en het bepalen van de strategie van het familiebedrijf. “Mijn product verkopen is iets wat ik heb geleerd tijdens mijn studies bedrijfsmanagement aan de Hogeschool Gent en dat komt mij nu enorm goed van pas. Beroepsgerichte taaltrainingen in het Frans en het Engels, inkoopmanagement, marketingcommunicatie en prijsbeleid zijn zaken waarop ik iedere dag kan terugvallen.”
 
Wie? Nick Jonkers 
Wat? Zelfstandige managementfunctie bij ERGO Insurance
Web? www.ergo-insurance.be
 
“Na mijn studie bedrijfsmanagement-rechtspraktijk ben ik beginnen te werken in de financiële sector, bij ING. Even later kreeg ik een aanbod om op zelfstandige basis voor het verzekeringsbureau ERGO Insurance te beginnen. Ik besloot die aanbieding te aanvaarden, maar bleef wel werken voor ING. Ik was in het begin dus zelfstandig in bijberoep, maar dat begon al snel heel goed te lopen en daarom besloot ik mij er fulltime op toe te leggen. Ergo Insurance is op dit moment een zeer bloeiend bedrijf, dat nog steeds aan het groeien is. Het beste bewijs daarvan is dat ze de hoofdsponsor zijn van onze nationale voetbalploeg. En in Duitsland zijn ze trouwens al het grootste verzekeringskantoor.” Nick zou graag meegroeien met het bedrijf en heeft ambities om nog hogerop te geraken. “Ik heb nu een managementfunctie en op dit moment werkt zeven man onder mij. Mijn taak is om die personen op te leiden en te coachen en mijn kennis aan hen over te dragen. Ik werk hier graag omdat ERGO nog altijd groter aan het worden is. Daardoor krijg ik hier opportuniteiten die ik elders niet zou krijgen.” Toen hij zijn studies aanvatte, had Nick absoluut nog niet de job voor ogen die hij nu heeft. “Ik wou eigenlijk eerst boekhouder worden, maar dat lag mij uiteindelijk toch niet helemaal. M meer verdiepen in recht, wou ik al helemaal niet. Dat was mij toch wat te saai.”
 
(JDW)

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%