Studenten in finale ondernemerswedstrijd dankzij papierstrookje
Share/Save/Bookmark
Studenten in finale ondernemerswedstrijd dankzij papierstrookje

Categorie: Ondernemen

 


 Zes studenten van de KHLeuven dingen naar de hoofdprijs in een internationale business-competitie met een even eenvoudige als geniale uitvinding: een zelfklevende papieren strip die elk blad papier in een Atoma-schrift doet passen. 

Velen onder jullie hebben het ongetwijfeld al meegemaakt: je noteert alles netjes in jouw schrift, maar dan, o help! Hand-outs! Je propt ze ertussen en al gauw worden jouw nette notities een rommeltje. Dat is nu verleden tijd als het aan de zes Advanced Business Management-studenten van de KHLeuven ligt. Naar eigen zeggen hebben ze een ideale kruisbestuiving gevonden tussen Post-it en Atoma om het probleem op te lossen.“In het kader van het Small Business Project aan de KHLeuven hebben we PaperBird opgericht, een bedrijfje dat innovatieve oplossingen aanbiedt om papierwerk efficiënter te kunnen sorteren”, vertelt student Olivier Van Looveren aan het Nieuwsblad. “Onze eerste worp is de Add-it, die van elke A4-pagina een mogelijke Atoma-pagina maakt.” Na lang onderhandelen vonden de studenten een producent waardoor ze de Add-it te koop aanbieden op hun website.
 
PaperBird versierde met Add-it inmiddels een finaleplaats in de internationale NIBS-Business Plan competitie, een wedstrijd tussen gerenommeerde business schools. De winnaar wordt op 20 mei bekendgemaakt.
 
(LM) Bron: Het Nieuwsblad

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%