James bvba: verhuurservice voor privéchauffeurs
Share/Save/Bookmark
James bvba: verhuurservice voor privéchauffeurs

Categorie: Ondernemen

 


 

Studeren en ondernemen, het blijkt geen gemakkelijke opdracht te zijn, maar Robin Vergauwen en Niels De Block tonen dat het kan. Zij zijn de zaakvoerders van James bvba, een verhuurservice voor privéchauffeurs. Anderhalf jaar geleden waagden ze de sprong en momenteel staan er al 35 chauffeurs op hun loonlijst. GUIDO zette de achtervolging in en kwam te weten waarom ze zo succesvol zijn. “Ons merk staat voor kwaliteit, goede service én een betaalbare prijs. Discretie is bij ons de norm. A gentlemen never tells.

 

 

GUIDO: Hoe is James bvba ontstaan?

Robin: Niels en ik kennen elkaar al sinds de middelbare school, maar we leerden elkaar pas beter kennen in het tweede jaar KMO-management aan Hogeschool Gent. Toen kregen we de opdracht om een onderneming uit te werken en wij kozen voor James bvba. Helaas was er toen te weinig tijd om het als schoolproject te gebruiken, maar uiteindelijk hebben we het bedrijf dan toch opgericht, eind september 2011.

 

GUIDO: Dus vandaag studeren én werken jullie. Veel vrije tijd om pinten te pakken is er waarschijnlijk niet?

Robin: Het is inderdaad zeker geen evidente combinatie. We kunnen ook niet altijd in de lessen aanwezig zijn, maar dat nemen we er graag bij. Onze studie hebben we trouwens met een jaar moeten verlengen. Gelukkig maakt de extra kennis en het netwerk dat we erdoor gekregen hebben dat allemaal goed. Verder hebben we steeds veel steun en waardering gevoeld van onze lectoren bij Hogent. Het begrip ‘student-ondernemer’ wordt voldoende onder de aandacht gebracht en aangemoedigd.

 

GUIDO: Hoe reageerden de banken toen twee jonge kerels als jullie kwamen aankloppen?

Robin: Als studenten konden wij niets van referenties voorleggen natuurlijk, waardoor ze veel terughoudender waren. Daarom hebben we gebruikgemaakt van eigen kapitaal en dat van vrienden en familie. Niels en ik komen beiden uit ondernemende families, onze ouders gingen dan ook meteen akkoord. Gelukkig hebben we niet veel kapitaal nodig. We werken op het appartement van Niels en hebben enkel nood aan een bureau, computer en telefoon. Publiciteit kost ons ook niet veel, omdat enkel het vertrouwen van de klanten voor ons het belangrijkste is. We besteden voornamelijk aandacht aan de website, regelmatige prospecties en het verkrijgen van goede mond-aan-mondreclame. Het helpt natuurlijk ook dat we op heden ongevalvrij zijn, waar we graag mee uitpakken.

 

GUIDO: Hout vasthouden, want anders is het misschien wel ‘boeken dicht’.

Robin: Als student zijn de risico’s vrij beperkt, omdat je geen maandelijks loon of carrièremogelijkheden nodig hebt. Het enige dat je kan verliezen, is je eigen kapitaal. We zijn ook nog jong genoeg om dat verlies terug te verdienen mocht het toch de verkeerde kant opgaan. Natuurlijk hebben we ook de risico’s proberen te minimaliseren. Zo bezochten we regelmatig een boekhouder, advocaat, verzekeraar en het Centrum voor Ondernemen. Anderhalf jaar later kan ik wel zeggen dat we de juiste beslissing hebben genomen om James bvba op te richten. We hebben zo al ervaring opgedaan die veel studenten misschien nooit zullen meemaken.

 

GUIDO: Hoe zien jullie de toekomst?

Robin: Momenteel proberen we om James bvbanog meer op de kaart te zetten. We willen van ‘een James’ een algemeen bekend begrip maken. Nu al merken we dat onze klanten niet meer spreken over ‘hun chauffeur’, maar over ‘hun James’. Ons merk wordt hierdoor alleen maar waardevoller.

 

Info: www.jamesdrivers.be

 

(SD)

 


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%