Studentondernemer Davy scheert met TwitSpark hoge toppen in Silicon Valley
Share/Save/Bookmark
Studentondernemer Davy scheert met TwitSpark hoge toppen in Silicon Valley

Categorie: Ondernemen

 

De Limburgse internetondernemer Davy Kestens (24) startte twee jaar geleden zijn bedrijf TwitSpark op, verhuisde naar San Francisco en kreeg daar de steun van enkele grote bedrijven, goed voor zomaar even 1,1 miljoen dollar. In Silicon Valley bevindt hij zich tussen belangrijke spelers als AppleHewlett-PackardIntel en Facebook. En dat terwijl hij zijn opleiding nooit heeft afgemaakt. Zijn geheim: “Niet denken aan wat je zou kunnen doen, maar gewoon doen.”


GUIDO: TwitSpark klinkt ons niet onmiddellijk bekend in de oren. Wat voor bedrijf is het?
Davy: Het is een programma waarmee bedrijven kunnen volgen wat over hen op sociale media verschijnt. Ze kunnen de berichten waarin goed of slecht nieuws wordt verteld opsporen, beantwoorden en archiveren. Een eenvoudig hulpmiddel om klantenrelaties te beheren, zeg maar. Alle grote bedrijven houden sociale media angstvallig in de gaten om te begrijpen wat consumenten over hun producten of diensten denken.
GUIDO: Hoe kom je op het idee om een dergelijk platform te ontwikkelen?
Davy: Het idee is voortgevloeid uit een vorig project. Dat was een platform waar mensen artikels en teksten exclusief konden kopen en verkopen. Omdat ik toen nog studeerde, kon ik onmogelijk de duizenden gebruikers via telefoon ondersteunen en ben ik met een platform gestart om dit via sociale media te doen.
GUIDO: Intussen ben je gestopt met studeren. Was daar een specifieke reden voor?
Davy: Ik merkte dat ik meer tijd aan mijn projecten wou besteden, maar dat was niet te combineren met mijn opleiding. Ik ben trouwens van mening dat een opleiding niet altijd relevant is in het werkveld. Mocht mijn bedrijfje falen en ik zou ergens anders willen gaan werken, ben ik ervan overtuigd dat ik sneller de aandacht van de werkgever zal trekken dan mijn net afgestudeerde collega’s. Als op jouw cv staat dat je op je eenentwintigste een bedrijf hebt opgestart, naar Amerika bent verhuisd en daar een mooi kapitaal hebt verzameld, zal dat zeker niet onopgemerkt blijven.
GUIDO: Hopelijk hoeft het zover niet te komen. Hoe schat je de toekomst van TwitSpark in? Heb je geen schrik dat Twitter op termijn zelf zo’n platform opstart en met jou gaat concurreren?
Davy: Daar maak ik mij weinig zorgen om. We hebben een enorme voorsprong opgebouwd en hebben een goede relatie met Twitter. Ons doel is om hét platform bij uitstek te worden voor het beheren van klantendiensten. Ons team bestaat intussen uit bijna twintig mensen en we breiden snel uit.
GUIDO: Naast het beheren van TwitSpark ben je regelmatig spreker op evenementen over jouw bedrijven en je deed ook veel freelance opdrachten. Waar haal je die tijd vandaan?
Davy: Het is belangrijk om te focussen op wat je wil doen, en je tijd niet te verspillen. Dat is ook de reden waarom ik geen televisie heb en geen kranten lees. Mijn motto is dan ook: just do it.
(LM)

Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%