An Battaille startte haar eigen traiteurzaak Anniefood
Share/Save/Bookmark
An Battaille startte haar eigen traiteurzaak Anniefood

Categorie: Ondernemen

 


In januari 2013 zag Anniefood het levenslicht. De traiteurzaak van An Battaille draait ondertussen al op volle toeren. Je kan gerechten afhalen, maar ze komt ook graag naar jou toe om een maaltijd op tafel te toveren. “Een kookavond is geslaagd als ik iedereen een gezellige avond kan bezorgen.”

 

"Ik wilde altijd al een eigen zaak voor mijn dertigste."

 
 
GUIDO: Waarom ben je gestart met Anniefood?
An: Het is allemaal heel toevallig begonnen. In januari was er de hobbybeurs Homemade Happens in Oudenaarde, waar geïnteresseerden zelfgemaakte gerechten, juwelen of kledij presenteren. Iemand sprak me aan omdat die wist dat ik graag en veel kook. Ik ben me gaan informeren en daarna is alles heel snel gegaan. Anniefood is mijn bijberoep, want ik geef ook nog les aan de leerlingen van het deeltijds onderwijs in het Koninklijk Atheneum van Oudenaarde. In het buitengewoon secundair onderwijs De Einder geef ik lessen voor hulpkok, keuken en zaalmedewerker. Wat ik doe is redelijk ruim, maar zo blijf ik wel bezig met koken. Het is ideaal om te combineren met Anniefood.
GUIDO: Stond je als klein meisje al samen met je mama achter de kookpotten?
An: Ja, maar het was niet met mijn mama. Ik heb alles geleerd van mijn grootmoeder, die heel haar leven in de horeca heeft gewerkt. In Oudenaarde heeft ze enkele zaken uitgebaat. Dankzij haar heb ik op een klassieke en goeie manier gerechten leren klaarmaken.
GUIDO: Was het je droom om ooit zelf een zaak op te starten?
An: Eigenlijk wel. Ik wilde altijd al een eigen zaak voor mijn dertigste en het zat al een tijdje in mijn hoofd. Toenik startte in het onderwijs, dacht ik niet dat het er nog van zou komen om een eigen zaak te beginnen, maar dat is toch anders uitgedraaid. Ik krijg leuke reacties en de mensen zijn tevreden.
GUIDO: We kunnen eten afhalen bij jou, maar je gaat ook zelf koken bij mensen thuis. Je staat dan niet in je eigen keuken. Voelt dat niet raar aan?
An: Dat is natuurlijk niet hetzelfde, maar het lukt en dat is het belangrijkste. Ik vraag op voorhand altijd wat er allemaal aanwezig is in de keuken, zodat ik zeker niet voor verrassingen kom te staan. Onlangs had ik voor een communiefeest een grote gratin klaargemaakt. De voorbereidingen had ik thuis al gedaan, zodat ik enkel nog de afwerking moest doen. Die schotel past perfect in mijn oven, maar was te groot voor hun oven. Gelukkig heb ik het dan toch nog kunnen oplossen. Dat zijn onvoorziene omstandigheden. Ik had er helemaal niet aan gedacht dat sommige ovens kleiner zijn dan de mijne. (lacht)
GUIDO: Je bereidt traditionele gerechten, zoals spaghettisaus, lasagne en vol-au-vent, maar ook garnaalkroketten, konijn en stoverij met Oudenaards bier staan op je menu. Wil je dat nog meer uitbreiden?
An: Dat komt automatisch wel, want mensen vragen me geregeld om nieuwe gerechten klaar te maken. Ik sta voor alles open en voorstellen zijn welkom. Maar een barbecue of diner voor honderd gasten kan ik niet aan, dat zou te hoog gegrepen zijn. Mijn limiet lag op maximaal tien man, maar ondertussen heb ik zelfs al gekookt voor dertig personen. Ik verleg iedere keer mijn grens.
GUIDO: Wanneer is een kookavond bij mensen thuis geslaagd voor jou?
An: Als ik iedereen een gezellige avond kan bezorgen, ben ik tevreden. Niemand mag zich iets aantrekken van wat er in de keuken gebeurt en ze moeten zonder zorgen genieten van het eten. De keuken laat ik ook altijd netjes achter zoals ze ervoor was. Dat vind ik belangrijk.
GUIDO: Hoe zie je de toekomst van Anniefood?
An: Ik loop nog niet te veel op de feiten vooruit, maar ik blijf voortdoen zoals ik bezig ben. Ik wil er momenteel nog niet mijn hoofdberoep van maken, want daarvoor geef ik veel te graag les. Dankzij mond-aan-mondreclame zal Anniefood beetje bij beetje bekender worden. Ik hoop er in ieder geval nog lang mee door te gaan, want ik doe het ontzettend graag.
(SVDB)


Meer artikels: (nog 257 artikels in deze categorie)

Send To Friend
Stuur dit artikel door naar een vriend(in).

Jouw e-mailadres:
Het e-mailadres van je vriend(in):
Om naar meerdere e-mailadressen te sturen, plaats een ; tussen de e-mailadressen (geen spaties voor of achter de ;)
Onderwerp:
Typ je bericht naar deze persoon (optioneel):
Geef bovenstaande code hier in:

Geef je score
Geef hier jouw score:  50%